Gara-gara Nak Gambar Sebenar, Peniaga ‘Online’ Ini Jadi Tular

Mesti Baca

Peniaga dalam talian, yang dipercayai berasal dari China ini telah mempromosikan produknya ke peringkat yang lebih menarik dengan menggayakan sendiri beberapa pakaian yang dijualnya untuk seorang pelanggan yang meminta foto “sebenar” koleksinya.

Gambar-gambar gaun malam ini pada awalnya dimuatnaik menerusi sebuah kumpulan Facebook tertutup yang dipanggil ALIEXPRESS DAN EBAY LOVERS oleh seorang pengguna bernama Andreea Patriche, yang menulis;

“Beginilah caranya jika kita meminta penjual memberi gambar-gambar sebenar dari China.”

Jika peniaga ini seorang perempuan mungkin tidak menjadi isu, namun ia digayakan oleh lelaki dalam usia 30an. Malangnya, pakaian itu tidak lagi tersedia, tetapi peniaga tersebut menjadi tular selepas gambarnya baru-baru ini muncul di Reddit, sebuah forum popular antarabaangsa di mana dia menerima beratus-ratus ulasan, dengan netizen memberinya pujian dan menggelarkan dirinya sebagai “puteri Disney”. Lihat gambar-gambar ini.

Tak tahu lah sama ada kes ini dianggap kejam atau melucukan kepada peniaga tersebut. Tapi bila lihat dia memakai gaun ini, rasanya ramai wanita tak jadi nak beli. Betul tak?

Sumber NextShark

Terkini

Cantiknya! 5 Selebriti Tanahair Ini Muatnaik Gambar Bertudung Menyambut Ramadan

Bulan yang dinantikannya dalam setahun akhirnya telah tiba. Bulan Ramadhan yang dipercaya penuh keberkatan ini juga akan memberikan keajaiban...

Artikel Berkaitan