Kira-kira tiga minggu yang lalu, pengguna Twitter @HanisRojo menggunakan perkhidmatan teksi dalam talian JustGrab, dan mengambil gambar profil pemandu itu, menunjukkan gambar profil bekas penyanyi dengan menggunakan nama sebenarnya “Muhammad Mirzahady”.

Semasa perjalanan, yang berlaku sekitar tengah malam, penumpang itu sempat ‘Screenshot’ paparan telefon, serta komen seperti:

IKLAN

“Saya berada di dalam kereta dengan dia sekarang!”

Apabila netizens meminta mengambil gambar dirinya dengan Hady, penumpang itu menjawab bahawa dia mahu, tetapi “malu”.

Screenshot beliau akhirnya dikongsikan lebih daripada 1,500 kali di Twitter.

Menurut portal The Straits Times memberitahu bahawa profil itu sahih. Menurutnya, Hady memandu Toyota Wish, dan telah diberikan penarafan 5 bintang oleh penumpang Grab.

Penyanyi berusia 37 tahun itu menjadi bintang pada tahun 2006 sebagai pemenang musim kedua program realiti TV, Singapore Idol. Setahun kemudian, beliau telah meraih gelaran Asian Idol, menewaskan lima pemenang Idol lain dari Malaysia, Indonesia, India, Vietnam dan Filipina.

Dia menyanyikan lagu tema Shine For Singapore untuk Parade Hari Kebangsaan pada tahun 2008. Pada tahun 2014, beliau berkahwin dengan Cik Nurjannah Nur Wahid, seorang rakyat Malaysia.

Sumber The Straits Time