Perang antara dua selebriti ini, Ifa Raziah dan Roslan Shah mula hangat diperkatakan sejak beberapa hari yang lalu. Keadaan menjadi bertambah keruh apabila kedua-duanya saling menunjukkan bukti bagi menunjukkan diri mereka tidak bersalah dan menjadi mangsa fitnah. Sebelum ini, Ifa menerusi wawancara bersama beberapa media tidak dapat mengawal rasa sebak apabila Roslan yang dahulunya rakan baiknya memburuk-burukkan anak dan suaminya sehingga menyumpah anak lelaki Ifa menjadi pondan. Persoalannya kini, siapakah yang bersalah?

Roslan Shah Mohon Maaf Atas Desakan Ibu

Enggan meneruskan perbalahan dan sengketa di antara mereka, akhirnya Roslan atau lebih mesra disapa sebagai Cik Lan memohon maaf kepada semua terutamanya Ifa atas nasihat ibunya. Malah Cik Lan menerusi Instagramnya juga turut memohon kepada semua untuk berhenti menunding jari dan segala kutukan kepada Ifa.

IKLAN

“Salam Subuh dan Selamat Pagi…..Selepas beristiqomah apabila bercakap dengan ibu tercinta cik lan tadi katanya Jangan bermusuh dengan sesama manusia mohon maaf serta memaafkan semua manusia sebaga orang islam………Baik lah dengan ini hati yang ikhlas kerana Cik lan mendengar kata kata ibu tercinta Cik lan…..Cik lan memohon maaf dan memaafkan sesiapa saja yang mengutuk cik lan serta kepada umat islam kalau cik lan ada buat kesilapan dan kesalahan ya termasuk Ifa Raziah……terpulang kepada diri anda semuanya…… Kepada peminat cik lan hentikan tohmahan kutukan serta hinaan kepada Ifa Raziah ya itu atas permintaan cik lan yang lebih baik…….aminnn……wasalam….ini jalan yang terbaik…..terpulang pihak individu. #taksemuamanusiasukakita..”

Ifa Enggan Maafkan Roslan?

Menyedari akan permohonan maaf tersebut, Ifa turut memberi kenyataan balas di Instagram nya namun dia beranggapan bahawa pengacara dari Singapura itu hanya mengambil jalan mudah dengan memohon maaf begitu sahaja.

Tambahnya pula, Ifa menuntut Cik Lan untuk memohon maaf secara terbuka dan menjelaskan kembali segala apa yang berlaku pada peminat semua. Bagi kami di murai.my, perang di media sosial ini tiada kesudahannya. Mungkin ada benar apa yang diperkatakan oleh Ifa, bersemuka dan saling bermaafan secara terbuka lebih nyata dan jelas.