Review Filem The Commuter: Aksi Yang Boleh Dijangka?

Mesti Baca

Semalam, tayangan perdana filem The Commuter menjadi filem pertama untuk murai.my review bersama-sama pembaca bertuah kami. Terima kasih Fox Movie dan GSC One Utama atas tiket dan jemputan tersebut.

Aksi Liam Neeson Masih Berbisa

Filem aksi-thriller lakonan hebat Liam Neeson yang berjudul The Commuter ini tidak dinafikan merupakan salah satu karya hebat yang pasti akan membuatkan anda untuk ke pawagam berhampiran bagi melihat aksi Liam meskipun sudah menginjak usia emasnya.

Dalam The Commuter, Liam yang merupakan bekas anggota polis kini menjadi seorang jurujual insurans bernama Michael yang berhadapan dengan konflik nyawa seseorang ketiak dia sedang dalam perjalanan pulang menaiki tren komuter.

Dari pengamatan kami secara keseluruhan filem ini seperti boleh dijangka jalan ceritanya malah set di dalam filem ini boleh dikatakan 90% didalam komuter bagi menggambarkan situasi yang dihadapi. Namun, ianya bukanlah satu filem yang teruk untuk ditonton malah pelbagai aksi serta konflik yang tidak diduga turut menjadi tunjang The Commuter.

Sinopsis The Commuter

Jurujual insurans, Michael (Liam Neeson) sedang dalam perjalanan pulang menaiki tren komuter. Secara tiba-tiba dia telah dihampiri seorang wanita yang tidak dikenali dan disuruh membongkar identiti seorang penumpang tersembunyi bersama ganjaran untuknya di dalam tren itu sebelum tren tersebut berhenti.

Dia kemudian bergerak sepantas mungkin untuk cuba menyelesaikan teka-teki tersebut setelah mendapat tahu yang dia kini secara tidak langsung sudah terlibat dalam sebuah konspirasi jenayah yang mungkin akan mengancam keselamatan serta kehidupannya dan para penumpang lain dalam tren tersebut.

Apa kata penonton

Salah seorang penonton juga seorang selebriti tempatan, Azam Smile menganggap filem ini memberi mesej yang baik untuk penonton.

“Tekanan dan debaran bermula apabila Joanna, wanita misteri yang ramah mula mengarahkannya untuk berbuat sesuatu yang bertentangan dengan prinsip manusia normal Michael dipaksa untuk mendedahkan identiti seorang penumpang yang tersembunyi di keretanya sebelum perhentian terakhir.

View this post on Instagram

Review #thecommuter ・・・ Michael merupakan jurujual insurans yang terdesak untuk mendapatkan wang disebabkan kecelaruan yang berlaku dalam kariernya. Michael menggunakan Komuter sebagai rutin pengangkutannya ke tempat kerja. ・・・ Tekanan dan debaran bermula apabila Joanna, wanita misteri yang ramah mula mengarahkannya untuk berbuat sesuatu yang bertentangan dengan prinsip manusia normal Michael dipaksa untuk mendedahkan identiti seorang penumpang yang tersembunyi di keretanya sebelum perhentian terakhir. ・・・ Antara moral cerita ni, jangan mudah berkata ya kpd ‘stranger’ & dalam hidup ini, adakalanya kawan sendiri pun sanggup makan kawan sendiri. ・・・ Jalan cerita tidak membosankan, momentum debaran & rasa tertekan dirasakan dari pertengahan cerita hingga akhir. ・・・ Azam Smile bg ⭐️️⭐️️⭐️️⭐️️⭐️️ ・・・ Thank u @hangatmalaysia for the preview screening invitation!!! ・・・ #hangatmalaysia #thecommuter #moviereview #azamsmile

IKLANA post shared by αтαs cιηтαмυ (@azamsmileofficial) on

Antara moral cerita ni, jangan mudah berkata ya kpd ‘stranger’ & dalam hidup ini, adakalanya kawan sendiri pun sanggup makan kawan sendiri.

Jalan cerita tidak membosankan, momentum debaran & rasa tertekan dirasakan dari pertengahan cerita hingga akhir.”

Jika anda seorang pengguna komuter tegar, mungkin ini salah satu filem yang harus ditonton dan akan ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia bermula 11 Januari ini.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan