Jika anda masih ingat dengan artikel kami mengenai Amalina Bakri yang dilabelkan sebagai Kim Kardashians Malaysia pada Ogos yang lalu, hari ini wanita ini sekali lagi tampil dengan satu kenyataan apabila sebuah lagi portal hiburan turut menulis artikel yang sama mengenai gelaran yang diberikan oleh netizen.

Suka Atau Tidak?

Selama ini gelaran yang diberikan oleh netizen kepada Amalina adalah kerana gadis yang suatu dahulu terkenal dengan kepintarannya kini menggayakan hampir sama dengan selebriti antarabangsa itu. Malah kami di murai.my juga tidak menolak dengan andaian tersebut. Namun Amalina menganggap gelaran yang diberikan itu seperti tidak masuk akal dan turut dipersetujui oleh penyanyi Yuna di laman Twitter mereka.

IKLAN

Sejarah 2004

Amalina atau nama sebenarnya Nur Amalina Che Bakri pernah menggemparkan negara dengan memperoleh keputusan 17A1 sekali gus dinobatkan sebagai pelajar pintar dan terbaik SPM tahun 2004.

Tamat saja SPM, Amalina melanjutkan pelajaran dalam bidang perubatan di luar negara, University of Cambridge dan kini menjalani surgical trainee di The Royal College of Surgeons of England.