Buat anda yang lahir pada zaman 90-an pasti akan mengenali kumpulan The Cranberries yang terkenal dengan lagu Zombie. Seperti kumpulan lain, lazimnya orang lebih mengetahui vokalis mereka, Dolores O’Riordan berbanding ahli kumpulan yang lain.

Meninggal Dunia Secara Mengejut

Semalam, dunia hiburan antarabangsa dikejutkan dengan berita kematian Dolores yang dilaporkan meninggal secara mengejut di sebuah hotel di London. Penyanyi yang berusia 46 tahun ini mempunyai pengaruh yang cukup hebat dalam dunia muzik antarabangsa. The Cranberries yang ditubuhkan di Limerick, Ireland pada 1989 pernah berpecah apda tahun 2003 tetapi kembali bersatu sekitar tahun 2009.

IKLAN

Sempat Menghubungi Rakan Sebelum Meninggal

Sebagai info, The Cranberries pernah mengadakan konsert mereka di Malaysia pada tahun 2012. Berita kematian Dolores bukan sahaja mengejutkan peminat, malah rakan – rakannya turut terkejut dan sedih dengan pemergiannya.

Menerusi perkongsian berita antarabangsa, seorang rakan Dolores memberitahu bahawa mereka ada berbual menerusi perbualan telefon sejam sebelum dia dikatakan meninggal. Salam takziah buat semua peminat Dolores.