Rasanya ramai yang menanti 15 Februari ini dimana dua filem yang dijangka trending, Badang dan Black Panther akan mula ditayangkan.

Belum pun ditayangkan, peminat sudah mula bercakap mengenai filem ini terutamanya bagi Badang yang menampilkan Datuk Seri Aliff Syukri sebagai pelakon utamanya.

Ketepikan sementara berbicara mengenai filem Black Panther yang kita sudah tahu akan impaknya, disebalik kecaman yang diterima, murai.my bawakan 5 sebab kenapa Badang lebih menarik untuk ditonton.

IKLAN

1. Filem Dogeng Kanak-Kanak

Sewaktu zaman kecil kita sering kali mendengar cerita dongeng Badang yang dikatakan menjadi kuat setelah memakan muntah jin.

Bagaimanakah edisi filemnya? Pasti ramai yang ingin tahu adakah Badang akan makan muntah jin ataupun sebaliknya.

2. Menggunakan Teknologi CGI

Filem yang diarahkan oleh Datuk Profesor Dr. A. Razak Mohaideen terbitan FiTA Studios Sdn Bhd dan UiTM Holdings ini dikatakan mempunyai ciri CGI yang hebat! Harapan kami filem ini tidaklah menampakkan sangat ‘kepalsuanya’

3. Superhero Baru

Sebelum ini kita ada Cicakman, tapi sayangnya netizen seperti tidak dapat menerima adiwira tersebut. Jadi apa pula pendapat anda mengenai Badang yang sememangnya sudah terkenal?

4. Belum Ditayangkan Tapi Puluhan Poster Tersebar

Sebelum ini, Badang sudah pun menerima pelbagai komen negatif dek kerana poster nya yang dikatakan terlalu buruk.

Kerana penangan tersebut, puluhan poster telah direka. Ternyata ramai juga yang tidak sabar sebenarnya!

5. Aliff Syukri Ramai Peminat!

Bukan sahaja kerana menggemari watak Badang, kami percaya populariti Datuk Seri Aliff Syukri bakal membawa impak kepada filem ini yang juga merupakan filem lakonan pertamanya.

IKLAN

Jadi apa pendapat anda mengenai Aliff sebagai Badang? Yeay atau Nay?