Masih lagi mengenai usahawan kosmetik, Nur Sajat yang ditegur oleh Sir Azri atau lebih dikenali sebagai Papagomo. Terdahulu, Nur Sajat atau lebih mesra disapa sebagai Sajat ditegur secara terbuka oleh Papagomo kerana mendakwa usahawan itu menyembunyikan perkara sebenar mengenai jantina nya.

Giliran Coach Yin Dihentam

Bukan sahaja ditegur, malah Papagomo turut membuat panggilan telefon kepada Menteri di Jabatan Agama, Datuk Seri Jamil Khir dimana ianya membawa kepada pertemuan Sajat dan pihak JAKIM.

IKLAN

Dalam perkembangan lain, giliran teman lelaki Sajat yang dikenali sebagai Coach Yin pula menjadi mangsa. Dalam sebuah rakamman video, Papagomo dilihat berang dengan Coach Yinf dimana kerana dia dan Sajat, golongan lelaki yang bermain di gymnasium telah dipandang serong oleh masyarakat.

Berkenaan dengan teman lelaki Sajat. Kau ni pun satu. Pasal engkau, orang yang main besi dikategorikan sebagai ‘geng kunyit’..”

Kalau Dekat Acheh Dah Kena Bakar

Didalam video tersebut juga Papagomo mempersoakan Coach Yin mengenai keberaniannya bersama Sajat dan turut memberitahu mengenai Jantina sebenar Sajat. Menyifatkan rakyat Malaysia masih baik, dia turut berkata jika di Acheh mereka yang tergolong dalam hubungan sejenis pasti akan dibakar.

Sebelum mengakhiri video tersebut, Papagomo turut berpesan kepada Sajat ini bukanlah kali terakhir dia akan membuat kenyataan sedemikian dan turut menyuruh usawahan berkenaan tunggu akan tindakan selanjutnya.

Apakah yang bakal dilakukan oleh Papagomo? Khabarnya Sajat juga bakal mengambil tindakan. Sama-sama kita nantikan perkembangannya.