Sebelum ini, rata-rata netizen sudah mengetahui bahawa rumahtangga pelakon, Datuk Adi Putra bersama kedua-dua bekas isterinya berakhir dengan penceraian. Semalam, menerusi perkongsian pelakon itu di Instagram nya, dia dikhabarkan telah selamat melangsungkan pernikahan dengan bekas isteri pertamanya, Aida Yusof atau nama sebenarnya Zuhaidah Yusof pada Khamis.

Bersatu Setelah Setahun Berpisah

Pada Mac tahun lalu, Adi telah mengumumkan bahawa dia tidak laghi mempunyai sebarang ikatan hubungan dengan kedua-dua isterinya itu yang membawa maksud telah berpisah.

IKLAN

Terdahulu, Adi dan Zuhaidah berkahwin pada 14 April 2006 dan tidak dikurniakan cahaya mata. Sebaliknya mereka mempunyai seorang anak angkat yang kini berusia enam tahun.

Pada Jun 2016 pula. pelakon ini mengambil keputusan untuk berpoligami dengan menikahi Norshahida Dzolkifly, sebelum bercerai pada tahun lepas.

Datuk Nurulhidayah Ucap Tahniah

Berita gembira itu juga dikongsi oleh Datuk Nurulhidayah yang juga merupakan anak kepada Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi di Instagram miliknya.

“Salam tahniah dari Madinah buat @adpadiputra dan @aidayusof15… Bangga dengan kamu. “Selamat pengantin baharu”… eh… lama… Baharu… Ehh,”

Bukan sahaja kenalan rapat yang gembira, malah peminat Adi juga turut membanjiri ruangan komen Instagram miliknya dengan ucapan tahniah serta mendoakan yang terbaik untuk pelakon ini.

Tahniah diucapkan buat Datuk Adi Putra! Semoga hubungan ini kekal hingga ke syurga hendaknya.