Gara-gara komen Fathia Latiff di Instagram Iqram Dinzly yang menyuruh pelakon itu membunuh diri, Fathia sekali lagi dikecam oleh peminat kerana menganggap komennnya itu seperti melampau. Bukan sahaja peminat, malah selebriti, Hafiz Hamidun turut memerli Fathia menerusi Twitter nya.

IKLAN

Fathia Mohon Maaf

Menyedari akan keterlanjuran kata-katanya, semalam Fathia telah memohon maaf secara terbuka pada Iqram menerusi Instagram nya kerana meninggalkan komen yang berbaur kontroversi.

” Salam kepada semua. Saya ingin meminta maaf diatas pertuturan saya dengan Iqram Dinzly pada tempoh hari. Ini hanyalah salah faham memandangkan saya dan dia dalam keadaan baik dan saya tidak mempunyai niat buruk sama sekali kepada beliau. Sekali lagi saya meminta maaf diatas sensitiviti isu ini.”

Hanya Salah Faham

Menurut Fathia, komennya itu telah disalah faham dimana dia langsung tidak berniat untuk perli mahupun menyakitkan hati Iqram.

Tambah Fathia, dia cuba memberi galakan dengan menjadikan komen itu sebagai pembakar semangat Iqram dan mengaku akan kesalahannya tidak menggunakan gaya bahasa yang betul.

Hampir apa yang dilakukan oleh Fathia kini menjadi perhatian netizen. Diharapa pada 2018 ini nama Fathia akan bersih dari segala kontroversi besar dan aktif berlakon kembali.