‘Plastic surgery’ memang sudah sebati dalam masyarakat Thailand. Sedangkan di Bangkok  sahaja sudah ada beratus  klinik untuk rawatan ini. murai.my difahamkan banyak iklan yang ditampal di merata tempat buat mengiklankan prosedur dijalankan sebelum dan selepas dibedah.

Lelaki ini juga tidak terkecuali akan ‘trend’ ini dan mahukan wajahnya menyerupai pelakon dan idola Kpop.

Ratchadapong Prasit yang berusia 23, dari Thailand telah menjalani kira-kira 30 kali pembedahan plastik sejak dua tahun lalu.

IKLAN

Begitu banyak perubahan yang berlaku pada wajah pemuda ni yang jauh berbeza dari wajah asalnya. Kini pemuda ini menggunakan nama Minho, nama yang berasal dari Korea Selatan yang sering dikaitkan dengan Superstay K-Pop Choi Min-Ho.

Dengan penampilannya yang lebih segak, Minho kini mempunyai ramai peminat dan pengikut di media sosial.

Lebih hangat lagi, pemuda menjadi viral di media sosial kerana wajah asalnya tersebar di internet.

Dalam sebuah wawancara dengan media tempatan, Minho mendedahkan bahawa pembedahan dilakukan di dahi, hidung, dagu, dan mulutnya.

Dia juga telah melakukan suntikan di sekeliling mata dan hidungnya. Dia dengan bangga mengumumkan bahawa dia tidak menggunkan khidmat doktor bedah di Korea Selatan, semua prosedurnya dilakukan oleh doktor di Thailand.

Minho menjelaskan bahawa dia mula melakukan prosedur pembedahan ini selama bertahun-tahun selepas putus cinta.

Dia mengbelanjakan lebih dari 300,000 baht ($ 9,405) selama dua tahun menjalani pembedahan kosmetik.

Minho berkata sebelum dia mencari pakar bedahnya, dia akan pastikan doktor tersebut betul-betul yang terbaik

IKLAN

 “Kuncinya ialah mencari hospital dengan sejarah dan latarbelakang reputasi yang baik dan memastikan doktor disitu mahir,” katanya.

“Bagi mereka yang ingin melakukan pembedahan, mereka harus mengkaji semua maklumat yang diperlukan dan berunding dengan doktor profesional sebelum membuat sebarang keputusan.”

Minho dilaporkan mahu memperbaiki wajahnya lebih lanjut melalui lebih banyak pembedahan plastik dalam masa terdekat.

Sumber Next Shark