Sejak kebelakangan ini nama Safiey Illias antara yang disebut-sebut sebagai individu kontoversi. Bermula dengan kononnya ingin mengumumkan sesuatu yang penting pada 31 Januari yang lalu sehinggalah ke isu pergaduhan dengan seorang pengamal media sosial baru-baru ini, netizen menganggap Safiey seperti hilang arah.

Teman Lelaki Terbaru

Ini termasuklah beberapa gambar mesra Safiey bersama seorang lelaki yang dikenali sebagai Carrey Farjery  dimana menurut netizen dia adalah teman lelaki Safiey. Namun begitu, selepas ‘pengumuman’ tersebut, Safiey tidak lagi bersama Carrey sebaliknya bersama seorang lelaki lain.

IKLAN

https://www.instagram.com/p/BeIqJxsDqpa/?taken-by=safieyillias94

Seperti yang dijangka, pelbagai spekulasi telah timbul dek kerana kebelakangan ini, usahawan berkenaan sering kali memuat naik gambar dan video bersama.

Cari Publisiti?

Dari sudut perspektif berbeza, netizen menganggap segala apa yang dimuat naik oleh Safiey hanyalah gimik semata – mata bagi menaikkan nama dan produknya. Mungkin ada benarnya kerana Safiey dilihat seperti sengaja memuat naik gambar yang berunsurkan kontroversi.

https://www.instagram.com/p/Bd5OJJgDJaV/?taken-by=safieyillias94

Tahun lepas, beberapa selebriti seperti Nabila Razali turut menggunakan ‘modus operandi’ yang sama dan ternyata ianya berhasil dalam mempromosikan lagu terbarunya. Apa pula pendapat anda?

Gambar : Instagram Safiey Illias