Jika anda masih ingat dengan insiden lepas dimana Datuk Farid Kamil telah menyatakan bahawa dia seperti dianaiya oleh sebuah syarikat produksi kerana menggunakan air kotor sehingga menyebabkan kakinya bernanah. Hari ini penerbit drama tersebut, Siti Rosmizah Semail tampil memberi kenyataan.

Punyai Segala Bukti

Siti Rosmizah berkata, pihaknya mempunyai segala bukti untuk melawan semula kes berkenaan yang ketika ini pelakon berkenaan sudah mengemukakan beberapa tuntutan. Tambahnya yang juga mempunyai latar belakang sebagai peguam sebelum ini, pihaknya juga bakal menuntut kerugian atas sikap tidak berdisiplinnya.

IKLAN

“Saya mengalu-alukan sekiranya Farid ingin menyaman produksi, yang kononnya menyebabkan beliau tercedera ketika penggambaran. Saya mempunyai segala bukti dan gambar serta bersedia untuk menegakkan kebenaran di mahkamah.”

“Farid mengadu kaki kanannya bernanah kerana air kotor yang digunakan untuk babak dalam drama pada 26 November lalu. Sebenarnya, saya guna khidmat bomba Wangsa Maju dan air diambil adalah air terjun, bukan air kotor seperti didakwa. Kenapa hanya kaki kanannya bernanah, sedangkan satu badan terkena hujan palsu yang dibuat itu? Saya dimaklumkan, kaki kanan Farid sudah mengalami gatal-gatal sebelum itu lagi. Jika benar dia ingin saman saya, saya pun ingin menuntut kerugian kerana masalah yang ditimbulkan olehnya,”

Pasport Farid Diserahkan Pada Mahkamah

Dalam perkembangan lain, hari ini Farid Kamil mengaku tidak bersalah atas pertuduhan memasukkan dadah jenis THC (Tetra Hydrocannibol) ataupun ganja ke dalam badannya dua minggu lalu.

Mahkamah telah memerintahkan pasport Farid diserahkan kepada mahkamah. Pertuduhan ke atasnya dibuat mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda sehingga RM5,000 dan pengawasan polis tidak lebih tiga tahun jika sabit kesalahan.

Sumber : BHOnline