Azwan Ali baru sahaja membuat laporan polis terhadap abangnya sendiri dan juga Menteri Besar Selangor Azmin Ali berikutan dari sebuah artikel blog yang mendedahkan kontroversi seks abangnya.

IKLAN

“Saya buat laporan polis ini kerana kes ini perlu dibersihkan apatah lagi melibatkan nama Azmin Ali dan isterinya. Ini maruah seorang pemimpin, ini bukan skandal seks artis tetapi skandal seks pemimpin nombor satu Selangor.”

Dalam kenyataannya menerusi video yang dirakamkan oleh wartawan Sinar Harian, Azwan tidak menuduh abangnya namun mahu individu yang membuat tuduhan.

“Saya tak tuduh dia (Azmin) buat skandal seks tetapi laporan polis saya hari ini menjurus kepada dua spesifikasi iaitu kepada tertuduh dan yang membuat tuduhan (blog terbabit),” kata Azwan kepada wartawan.

Dari laporan Malaysiakini, Azwan mencabar individu yang membuat tuduhan tampil membuat laporan polis, termasuk isteri orang yang dikaitkan dengan Azmin.

“Kalau betul ada bukti sila ke depan sebab kita nak keadilan dan juga saya cabar isteri orang itu untuk bersemuka dengan saya, apa masalah kau,” kata Azwan.

Mengulas lanjut, Azwan berkata kehadiran beliau hari ini bukanlah kerana kasih sayangnya kepada Azmin sebaliknya atas prinsip berani kerana benar.

Sumber Sinar Harian dan Malaysiakini