Bekas model Brittney Lewis mendakwa bahawa ahli silap mata David Copperfield di bawah pengaruh dadah dan mencabulnya ketika dia berumur 17 tahun.

Lewis memberitahu The Wrap bahawa dia bertemu dengan ahli silap mata itu pada September 1988 di Atami, Jepun, untuk pertandingan model “Look of the Year”, di mana Copperfield, 32, sebagai juri untuk pertandingan itu.

IKLAN

Model ini mendakwa dia kemudian menjemputnya berkunjung ke California untuk salah satu rancangannya selepas mendapat kebenaran daripada neneknya.

Selepas persembahan itu, Copperfield didakwa membawa Lewis ke bar, di mana dia mendakwa meletakkan sesuatu ke dalam gelasnya.

Saya bertanya,

‘Apa yang kamu lakukan?’ Dan dia berkata, ‘Oh, saya hanya mahu berkongsi,’ “Lewis memberitahu Newsweek

Lewis mendakwa dia seperti dalam lamunan, tetapi masih sedar di bilik hotelnya dengan Copperfield berjubah hitam, menciumnya.

“Saya masih ingat pakaian saya ditanggalkan,” katanya 

“Dia mencium wajah saya dan kemudian saya teringat dia mula turun ke badan saya dengan wajahnya, dan kemudian, sebaik sahaja dia mula turun, saya betul tak sedar diri.”

Keesokan harinya, Lewis mendakwa, Copperfield masuk semula ke biliknya untuk memberitahu.

IKLAN

Pada tahun lepas bulan Oktober, seorang juri agung persekutuan sedang menyiasat dakwaan rogol dan peras ugut yang dilakukan oleh ahli silap mata terkenal, David Copperfield ke atas seorang wanita dari Washington di rumahnya di Bahamas.

Menurut laporan itu, wanita itu mengadu dia dan keluarganya didekati salah seorang anggota rombongan pertunjukan Copperfield pada 25 Januari lalu di kawasan Tri-Cities, Eastern Washington dan diberikan kerusi khas sebelum dijemput oleh ahli silap mata itu ke atas pentas.

Jelas wanita berusia 21 tahun itu lagi, Copperfield kemudiannya menyatakan dia boleh membantu wanita itu dalam karier sebagai model sebelum menjemputnya ke rumahnya di Bahamas.

Katanya lagi, dia pergi ke sana pada lewat Julai lalu dan mendapati hanya dia seorang saja tetamu di pulau itu sebelum Copperfield merogolnya dan kemudiannya mengugutnya.

Sumber Newsweek