Jika sebelum ini pelakon ini pernah menyangkal dakwaan kononnya dia sudah dianugerah gelaran Datuk tetapi tidak pada kali ini. Ramai netizen agak terkejut dan ada yang juga yang kagum dengan pencapaian terbaru pelakon ini.

Pelakon yang popular menerusi drama bersiri Nur Kasih, Fizz Fairuz, dianugerah Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk sempena memuliakan ulang tahun Hari Keputeraan Sultan Ahmad Shah di Istana Abu Bakar Pekan, dekat sini, hari ini.

Menurut laporan dari BH online, Mohd Fairus Zainal Abidin, 39, yang juga Pengarah Urusan Rain Maker Creation Sendirian Berhad adalah antara 196 penerima yang menerima darjah kebesaran dan pingat daripada Pemangku Raja Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah.

IKLAN

Sebelum ini pada tahun lepas, satu dakwaan tersebut timbul selepas dia memuat naik foto berbaju Melayu dengan selempang kuning di laman sosial Instagram miliknya seolah-olah dia baru sahaja menerima pingat, sebaliknya Fizz berkata dia sebenarnya memenuhi undangan sebagai juruacara majlis perkahwinan diraja.

Fizz Fairuz anggap dakwaan sebelum ini dapat gelaran Datuk sebagai doa untuknya.

“Eh, bila masa pula saya mendapat gelaran Datuk? Saya hanya menjalankan tugas sebagai juruacara majlis. Tetapi kalau orang doakan mana tahu satu hari nanti rezeki saya benar-benar dapat gelaran itu,” ujarnya yang dipetik dari BH Online. 

Nampaknya doa yang dia inginkan dari peminatnya telah dimakbulkan pada hari ini. Tahnia buat Fizz Fairuz.