Baru-baru ini, usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri pernah memberi kenyataan akan memberi wang sebanyak RM 5,000 kepada mereka yang berjaya menjejaki bekas orang gaji beliau yang sebelum ini didakwa telah mencuri wang tunai dan barangan kemas.

Netizen Kecewa Dengan Aliff Syukri

Terbaru, seorang lelaki berjaya menjejaki bekas orang gaji usahawan itu dan kedua-dua suspek telah berjaya ditahan polis. Akan tetapi lelaki yang dikenali sebagai Abu itu meluahkan rasa kecewanya kerana mendakwa Aliff Syukri memungkiri janji dengan hanya memberinya wang tunai saguhati sebanyak RM 300 berbanding RM5000 seperti yang diperkatakan sebelum ini.

IKLAN

Hanya Yang Terawal Dapat RM5000

Dalam perkembangan lain, Aiff Syukri menafikan beliau memungkiri janji pada lelaki tersebut. Menurutnya, RM5000 tersebut akan diberikan kepada mereka yang memberi maklumat terawal sahaja iaitu merujuk kepada dua pembantu rumahnya yang ditangkap sebelum ini.

Tambahnya juga beliau mempunyai segala bukti berbentuk rakaman video dan resit pemberian wang tunai kepada pihak yang telah menghubunginya sebelum ini dan menyalurkan maklumat berkaitan suspek kes itu.

“Saya ada empat orang gaji, dua sudah diberkas sebelum ini dan dua yang lain pula berjaya ditangkap polis baru-baru ini. Duit ganjaran itu saya nak bagi pada waktu pertama kali bekas pekerja saya ditahan. Takkan ada empat orang gaji, saya kena bagi RM20,000 (RM5,000 seorang) pula. Saya bagi kepada individu yang terawal itu sahaja, tetapi pemberi maklumat yang terbaru ini mengugut untuk ‘viral’,”

Menurut Aliff, dia sudah menawarkan wang saguati kepada lelaki berkenaan namun ditolak kerana dia mahukan bayaran yang sama seperti yang ditawarkan.

Kami harap kejadian kecurian yang sama tidak akan berlaku lagi pada usahawan ini mahupun individu lain. Lihat saja kes usahawan yang ditetak baru-baru ini gara- gara sering kali menunjukkan harta dan aset yang dimiliki pada netizen.

Sumber : Mstar Online