Nampaknya tahun 2018 bakal menyaksikan Syeriv Samheizy atau lebih dikenali sebagai Mat Yip bakal mendominasi gelaran Kanak-Kanak Paling Popular di Malaysia. Sebelum ini antara kanak-kanak yang pernah merangkul gelaran itu adalah Yusof Iskandar, Lara Alana dan Aaishah Dhia Rana.

Baju Melayu Mat Yip

Hari demi hari populariti Mat Yip semakin meningkat. Terbaru kanak-kanak ini dikatakan bakal mengeluarkan jenama baju Melayunya sendiri yang diberi nama Baju Melayu Mat Yip bersempena dengan Aidilfitri akan datang.

IKLAN

Berita ini bukanlah sesuatu yang mengejutkan kerana bapanya, Shaheizy Sam turut mempunyai jenama baju melayu sendiri hasil keluaran Jakel. Kami di murai.my tidak menolak bahawa satu keluarga ini sekali lagi bakal berkolaborasi dengan jenama popular itu.

Tercalon Dalam Anugerah MeleTOP Era

Selain itu, Mat Yip juga tercalon dalam kategori Si Cilik MeleTOP Anugerah MeleTOP Era. Sebelum ini anak kepada pasangan Hairul Azreen dan Hanis Zalikha, Yusuf Iskandar pernah memenangi anugerah kategori itu. Adakah Yusuf akan mempertahankan kemenangannya atau ianya berpihak kepada Mat Yip? Jangan lupa undi mereka kelak!

Sumber Astro Gempak