Nampaknya perang media sosial antara pemilik Gym dan jutawan kosmetik seperti belum menemui titik noktahnya. Bekas blogger politik Sir Azri atau Papagomo telah mengorak langkah lebih jauh dengan menghubungi Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) bagi membongkar identiti Nur Sajat.

Perbualan Dengan Seorang Pegawai di JPN

Perbualan Sir Azri bersama pegawai di JPN itu telah dirakam dan dimuatnaik ke laman Facebook rasmi Sir Azri. Menerusi perbualan itu, Sir Azri membuat aduan tentang pemalsuan Kad Pengenalan Nur Sajat.

IKLAN

Selain itu, Sir Azri juga membuat dakwaan dengan menuduh JPN tidak peka dengan isu Nur Sajat sehingga melakukan kesilapan tentang status jantina wanita ini.

Dengar video yang dirakamkan di bawah.

https://www.youtube.com/watch?v=sOr6hRXSqwQ

Sir Azri turut meluahkan rasa bimbang terhadap JPN kerana ramai yang melemparkan tuduhan terhadap JPN boleh memalsukan Kad Pengenalan, merujuk kepada kes Nur Sajat. Walaubagaimanapun penjelasan Sir Azri tidak berjaya meyakinkan pegawai JPN tersebut malah pegawai itu mahu isu ini disiasat dahulu dan pihak jabatan akan war-war kan selepas ia selesai.

Pegawai itu juga menegaskan kepada Sir Azri supaya mengemukan bukti yang kukuh dan permohonan secara rasmi untuk buat siasatan lanjut.

Nur Sajat Bingung Dengan Tindakan Sir Azri

Dalam satu video Live yang dikeluarkan oleh Nur Sajat sebentar tadi, wanita ini tidak faham dengan niat Sir Azri yang tak henti-henti menganggu hidupnya. Nur Sajat menegaskan dia tidak pernah menganggu hidup Sir Azri, malah sebelum ini Sir Azri yang selalu menghantar mesej pada Nur Sajat namun tidak dilayan.

Nur Sajat anggap sikap Papagomo tak ubah seperti haiwan yang berkeliaran yang ganggu manusia.

“Saya mohon Jabatan Haiwan untuk tangkap dia, dia tak ubah seperti haiwan yang berkeliaran. Dia sangat saiko! Zoo Negara boleh ambil haiwan lagi satu”

IKLAN

Nur Sajat turut menambah bahawa Sir Azri kurang waras yang tak henti-henti ganggu hidup orang lain. Dia berpesan supaya Sir Azri segera bertaubat jangan jadi busuk hati,

“Dia patut lihat tahi sendiri, itulah hati dia”

Sebelum ini, Siri Azri atau Wan Muhammad Azri Wan Deris memuat naik video perbualan beliau dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Jamil Khir Baharom yang bertanggungjawab dalam hal ehwal Islam, mengenai status Nur Sajat sebenarnya seorang lelaki.

Lelaki yang dianggap saiko oleh Nur Sajat ini turut terpalit dengan skandal dengan Mak Nyah berasal dari Sabah sebelum ini.