Lagu Pematah Hati dendangan Nabila Razali ada sahaja kisah disebaliknya. Bermula dengan tular kerana ‘penipuan’ nya untuk gimik video lagu ini sehinggalah yang terbaru apabila dia menerima komen berbaur ugutan.

Hanya Menyanyi, Netizen Mahu Tumbuk Nabila

Kes itu dipercayai gara – gara dia menyanyikan lagunya itu di dalam MRT atas undangan pihak TV3 bagi mempromosikan Anugerah Juara Lagu. Kerana nyanyian tersebut yang disalahtafsir, netizen tersebut menganggap Nabila sengaja membuat bising dan mahu menumbuk muka penyanyi tersebut jika dia turut berada disitu.

IKLAN

Tidak Mahu Ambil Tindakan

Meskipun pebagai kecaman diterima sebelum ini, bagi Nabila komen yang dimuat naik oleh netizen itu disifatkan sebagai keterlaluan.

“Saya menyanyi di dalam MRT tempoh hari atas undangan pihak TV3 bagi mempromosikan Anugerah Juara Lagu. Tapi perkara itu disalahertikan oleh segelintir netizen yang anggap saya sengaja buat bising. Ada salah satu tweet tu ditulis nak tumbuk saya kalau jumpa saya di sana. Kenapalah sampai nak tumbuk, bukan saya buat salah pun. Tren yang​ kami naik itu juga merupakan tren khas untuk kempen pertandingan AJL dan tidak pun menganggu penguna MRT lain,”

Malah penyanyi ini turut bertanya adakah dia perlu membuat laporan polis berhubung ugutan demikian kerana ianya seperti agak melampau. Namun setelah berbincang dengan pihak pengurusan, dia enggan membuat laporan polis dan mengangap itu hanya sebagai usikan nakal dari netizen.