Rata-rata peminat sudah lama menanti-nantikan kemunculan semula penyanyi Anuar Zain untuk mengadakan konsert selepas dia terpaksa membatalkan tiga konsert berskala besarnya kerana mengalami masalah kehilangan suara.

Namun pada tahun ini, dia kembali melakar sejarahnya sendiri dengan buat pertama kalinya akan muncul dengan lagu khas dan dinyanyikan secara trio bersama penyanyi dari Indonesia, Bunga Citra Lestari dan Yuka Kharisma. Menurut laporan dari Harian Metro, Anuar akui dia tidak pernah buat lagu secara trio.

IKLAN
Kredit Foto: Harian Metro

“Ini adalah sejarah kerana saya sendiri tak pernah membuat persembahan trio sebegini. Sebelum ini, saya pernah menyanyikan lagu secara duet tapi kalau bertiga, ini kali pertama.”

Anuar turut menjanjikan akan manjadikan lagu ini sentiasa diingati oleh peminatnya.

“Judul lagunya masih lagi dirahsiakan, namun apa yang saya boleh janjikan ia akan menjadi satu persembahan yang akan sentiasa diingati penonton,” katanya.

Ini juga adalah kerjasama pertamanya bersama kedua-dua penyanyi wanita itu.

“Saya pernah mengenali Bunga menerusi suaminya, Ashraf Sinclair. Namun, kenal pun sekadar bertegur sapa dan belum pernah bekerja bersama.

“Yuka pula adalah penyanyi yang bakatnya tak perlu dinafikan. Cuma dia kurang diberikan peluang untuk menyerlah sedangkan dia sepatutnya sudah berada di satu tahap yang lebih tinggi,” katanya.

Konsert

Mengenai konsert , Anuar merasa sangat teruja untuk bergandingan dengan dua penyanyi berbakat ini. Menurut Anuar yang akan menyampaikan antara lima hingga tujuh lagu, akan ada elemen kejutan dan kelainan dari segi susunan muzik untuk lagu-lagunya.

Apa pun, tentunya kehadiran Anuar pada konsert ini akan mengubat kerinduan peminatnya, sekali gus memberi peluang kepadanya untuk mendekati mereka.

Sumber Harian Metro