6 Hal Tentang Faliq Nasimuddin & Chryseis Tan Yang Malaysia Patut Tahu!

Mesti Baca

Masih lagi hangat membicarakan mengenai perkahwinan keluarga 2 jutawan dimana SM Faliq SM Nasimuddin telah selamat menikahi anak kepada Tan Sri Vincent Tan, CEO Berjaya Group, Chryseis Tan.

Bukan sahaja kerana keluarga mereka cukup dikenali, malah kedua-duanya mempunyai karisma tersendiri. Ikuti 8 perkara menarik mengenai pasangan yang sama cantik dan sama padan ini.

1. Bukan Kerana Harta Dan Pangkat

Jika anda fikir, kedua-duanya berkahwin atas dasar harta dan pangkat semata-mata, sangkaan tersebut ternyata salah. Ini kerana menurut laporan sebuah akhbar sebelum ini, Faliq dan Chryseis saling mengenali ketika mereka belajar di sebuah sekolah antarabangsa tidak lama dahulu.

2. Dua ‘Superhero’ Syarikat Besar

Malah kedua-duanya turut memegang jawatan penting di syarikat keluarga masing-masing. Jika Faliq adalah Deputy Executive Chairman dan Group Managing Director NAZA TTDI, Chryseis pula CEO Berjaya Times Square Berhad. Hebat!

3. Faliq Tiada Akaun Instagram

Sedang mencari akaun rasmi Instagram Faliq? Lupakan sahaja niat tersebut kerana beliau tidak mempunyai akaun ini dan lebih gemar menghabiskan masanya dengan bersukan dan minatnya dalam dunia permotoran.

Sebaliknya bagi Chryseis, beliau begitu aktif di Instagram sehingga turut digelar Ratu Instagram kerana sering kali memuat naik gambarnya bercuti dan mempamerkan fesyen terkini.

4. Mempunyai Keluarga Besar

Mereka lahir dalam keluarga yang besar! Chryseis mempunyai 11 adik beradik manakala Faliq mempunyai 5 orang adik beradik dan tidak termasuk adik beradik tirinya yang juga seramai 5 orang.

5. Another Beauty With Brain!

Chryseis bukan sahaja cantik dan berpelajaran. Malah usahawan ini cukup dikenali dengan kejayaannya. Bukan sahaja mempunyai Berjaya Times Square, malah permata hati Faliq ini turut mempunyai beberapa perniagaan lain termasuk La Juiceria, aplikasi Goxip, dan Greyhound Café .

6. Ikut Jejak Langkah Abang

Melihatkan kejayaan abang-abangnya, Datuk SM Faisal dan SM Nasaruddin yang menerajui syarikat NAZA, Faliq bukan sahaja turut mengusahakan perniagaan keluaga mereka, malah turut mengikut jejak abangnya Nasaruddin yang berkahwin dengan bangsa cina, iaitu mengahwini Marion Counter sebelum ini.

Sudah pasti ramai yang tidak untuk lihat wajah anak-anak Faliq dan Chryseis kelak.

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan