Lagu Abang Nak Tegur bukan lagi biasa-biasa! Sejak dilancarkan, lagu ini begitu sinonim dengan dua orang usahawan selebriti terkenal Datuk Seri Aliff Syukri dan Nur Sajat Kamaruzzaman.

Dihalau Pemuzik Jalanan

Baru-baru ini Aliff Syukri telah berada di London dan menerusi perkongsian muat naik video nya di Instagram, usahawan ini telah menyanyikan single terbaharunya itu disamping pemuzik jalanan yang ketika itu turut membuat persembahan dengan bermain alat muzik.

Akan tetapi lain pula yang jadi kerana tidak lama kemudian, pemuzik jalanan itu telah berkata sesuatu pada Alif kerana kehadirannya itu mengundang rasa kurang senang.

IKLAN

Dikecam Netizen

Seperti yang dijangka, video tersebut turut mengundang kecaman dari kalangan netizen yang mempersoalkan tindakannya seperti seolah-olah menggangu tumpuan pemuzik itu.

Mungkin diluar negara mereka menganggap ianya seperti satu gangguan, cadangan kami mungkin Aliff Syukri boleh cuba menyanyi di hadapan Sogo yang sememangnya terkenal dengan pemuzik jalanan. Mungkin akan tular dan menarik perhatian ramai bukan?