[VIDEO] Ais 20Kg Jatuh di London Mirip Filem ‘The Day After Tomorrow’

23

Hati-hati buat mereka yang bercadang untuk melancong ke Kota London. Musibah tidak dapat diramal bila datangnya. Seperti seorang pekerja kebersihan yang hampir ditimpa batu misteri yang jatuh dari langit.

Diambil dari Mirror.co.uk, seorang pekerja kebersihan bernama Serhiy Myeshkov, yang masih bernyawa, kerana hampir saja ditimpa seketul ais batu yang kira-kira beratnya 20 kg.

Myeshkov sangat terkejut, lantaran bongkah ais itu terjatuh tak jauh dari tempatnya berdiri, di jalanan Kew, London Barat.

Nasib baik, kejadian itu tak menyebabkan orang yang di sekitarnya cedera, seperti yang terlihat dirakaman CCTV. Jika bongkah ais batu itu tepat menimpa seseorang, boleh mati terus di tempat kejadian.

IKLAN

The Day After Tomorrow

Amir Khan, lelaki berusia 39 tahun yang bekerja di sebuah syarikat teksi terdekat, mengatakan kepada wartawan bahwa kejadian yang dia lihat seperti adegan pada filem.

“Rasanya seperti dalam filem bencana┬áThe Day After Tomorrow. Peristiwa itu menimbulkan bunyi keras seperti meteor runtuh. Pekerja pembersih jalanan begitu bingung dan takut. Semua orang berlari keluar untuk melihat langit. Gila,” ujar Amir.

Ais Batu Tersebut Dikatakan dari Pesawat Terbang

Ada yang menyebut bongkahan ais batu raksasa itu jatuh dari pesawat di udara. Sebab, lokasi peristiwa tersebut merupakan laluan menuju Lapangan Terbang Heathrow yang berpunca dari kebocoran pesawat.

Sumber Metro.uk