Benar! Rumah biduanita negara, Allahyarham Datuk Sharifah Aini yang terletak di Petaling Jaya kini untuk dijual. Sebelum ini di laman sosial Facebook tertera banglo milik seorang penyanyi popular yang ingin dijual.

Rumah Terlalu Besar

Banglo besar berkenaan dipercayai berharga hampir RM 8 Juta dan seorang individu yang tidak mahu dikenali mengesahkan kediaman itu adalah milik Allahyarham Datuk Sharifah Aini.

IKLAN

“Ya… betul. Ini rumah Allahyarham Datuk Sharifah Aini dan memang hendak dijual. Tiada sebab lain melainkan ia terlalu besar untuk dihuni, dan ia sudah diserahkan kepada ejen rumah (hartanah) untuk menjualnya,”

Enggan Ditemubual

Dalam perkembangan lain, anak biduanita itu, Aliff enggan memberi sebarang komen lanjut dan hanya akan memberi kerjasama kepada mereka yang ingin berurusan mengenai rumah berkenaan.

“Maaf ya, kalau ditanya soal lain rasanya tuan rumah tidak berminat, tetapi untuk membeli rumah ini mungkin dia boleh memberi kerjasama,”

Terbaru rumah yang berharga RM8 Juta itu diletakkan dalam pertimbangan dimana untuk mereka yang benar – benar inginkan rumah berkenaan dengan harga menarik, pihak mereka boleh pertimbangkannya.

Sumber Harian Metro