Selepas tersebarnya berita putus tunang diantara dua selebriti ini, Elfira Loy dan Sufian Suhaimi pelbagai komen dan kecaman terus menghentam mereka. Manakan tidak, rata-rata netizen mengaitkan ‘balasan’ mereka yang kononnya dahulu meninggalkan kekasih.

Ibu Elfira Sahkan Putus Tunang

Sejak spekulasi itu tersebar,akhirnya ibu kepada Elfira mengesahkan bahawa ikatan pertunangan anaknya dan Sufian telah pun putus baru-baru ini. Malah cincin pertunangan mereka akan dipulangkan pada keluarga Sufian secara baik dan mengikut adat.

IKLAN

Mengenai punca sebenar mengapa mereka putus, masih belum diketahui. Akan tetapi ibu kepada Elfira mengaku agak sedikit terasa hati dengan status yang dimuat naik oleh penyanyi itu tidak lama dahulu.

Rakan Artis Beri Sokongan

Walaupun terus dikecam, rakan-rakan artis pada Sufian terus memberi semangat buatnya untuk kekal tabah. Antaranya adalah Haqiem Rusli, Aiman Tino, Ernie Zakri, Sharnaaz Ahmad dan Heliza Helmi.

Pesanan mereka turut mengharapkan agar Sufian tabah menghadapi ujian ini dan mengendahkan segala kritikan dari netizen. Kami di murai.my mendoakan yang terbaik untuk kedua-duanya dan kami percaya jika ada jodoh tidak akan kemana.