Satu demi satu! Ada sahaja isu berbangkit berkenaan Datuk Seri Aliff Syukri. Selepas filemnya, Badang menerima ‘tamparan’ hebat, kini produk kosmetiknya pula hangat diperkatakan.

Produk D’Herbs Pakai Pelaris?

Menerusi perkongsian usahawan itu di Instagramnya, terdapat dakwaan kononnya produk D’Herbs miliknya dikatakan menggunakan ‘pelaris’ untuk melariskan perniagaanya. Dakwaaan itu timbul setelah netizen tersebut berjumpa dengan seorang pengamal perubatan tradisional dan memintanya untuk berhenti menggukana produk milik Aliff.

IKLAN

Bertaubatlah Ustaz!

Menafikan dakwaan tersebut, Aliff turut kesal dengan tuduhan yang diterima. Menurutnya, beliau berniaga secara jujur dan segala produknya juga diperakui dan diluluskan oleh pelbagai pihak.

“Bertaubatlah ustaz. Ada beberapa orang WhatsApp benda yang sama. Kenapa sampai macam ni? Ustaz yang bijak, nasihat saya jangan jadi syirik ye. Sumpah dengan nama Allah saya tak pakai pelaris apa-apa..Saya berniaga secara betul dan halal samua ada KKM dan kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia,”

Rasanya kejayaannya bukanlah kerana pelaris itu. Segala ‘tindakan’ nya sebelum ini yang dikecam dan dimaki sebenarnya turut menyumbang kepada faktor larisnya produk ini. Setuju?