Sejak kami bongkarkan mengenai kontroversi bekas pengacara 3R, Rafidah Abdullah yang didakwa berkahwin dengan pasangan sejenis di Australia, pelbagai liputan media cuba dapatkan penjelasan lanjut dari Rafidah sendiri.

Nafi Kahwin Pasangan Sejenis

Menerusi perkongsian netizen pula, Rafidah tampil memberi kenyataan serta menganggap tuduhan tersebut hanyalah fitnah semata – mata. Malah bekas pengacara itu turut menyuruh mana – mana pihak untuk membuat semakan pendaftaran perkahwinan mahupun melalui pasportnya jika dakwaan itu adalah benar.

IKLAN

Layan Binatang Lagi Berbaloi

Untuk anda yang terlepas info mengenai ini, kontroversi ini bermula apabila terdapat segelintir netizen di sebuah ruang sembang yang mempersoalkan gambar Rafidah bersama seorang wanita lain. Malah kapsyen yang ditulis di Instagram wanita itu turut menimbulkan persoalan kerana berbaur ‘sesuatu’ dan hasil tinjauan akaun wanita tersebut sudah dinyahaktifkan.

Namun begitu, Rafidah sudah menafikannya dan turut membalas ‘layan’ binatang lagi berbaloi daripada layan manusia yang merujuk kepada mereka yang menimbulkan kontroversi ini.