Meskipun sudah seminggu berlalu, namun peminat – peminat terus menantikan jawapan rasmi daripada kedua-dua selebriti ini. Baik Suffian Suhaimi mahupun Elfira Loy, kami tidak rasa mereka akan mengumumukan sesuatu mengenai punca perpisahan mereka kerana tiada lagi sebarang ikatan di antara mereka.

Netizen Dedah Punca Sebenar Berpisah

Seperti mahu mencari salah selebriti ini, netizen terus mencari dan membuat spekulasi mereka termasuklah punca putus tunang terjadi kerana keluarga Elfira. Menurut netizen tersebut, puncanya bermula apabila Sufian dikatakan tidak dapat memenuhi permintaan keluarga Elfira yang meminta jumlah wang hantaran tinggi

IKLAN

” Mak El tak nak bermenantukan orang tidak berduit. Takut anak dia susah nanti walaupun Sufian ada ijazah sarjana. Sufian tak boleh sediakan wang hantaran yang diminta mak El bulan tiga ni. Benda tu rahsia antara keluarga tapi dekat Facebook ada kawan kepada ahli keluarga El pecah lubang. Berapa hantaran tu, rahsia keluarga katanya. Lagipun Sufian tengah belajar, manalah mampu kalau hantaran banyak-banyak”

Mohon Henti Spekulasi

Dalam perkembangan lain, Suffian menerusi laporan sebuah akhbar tempatan memohon kepada netizen agar tidak membuat sebarang spekulasi yang tidak sahih mengenai putusnya hubungan mereka.

“Saya nak pesan sedikit kepada semua orang, hentikan segala spekulasi. Ini bukan perkara yang mudah untuk kami semua hadapi. Biarlah hanya kami berdua dan keluarga sahaja yang tahu,”

Bersabarlah Elfira dan Suffian. Lama – kelamaan pasti kontroversi ini akan berlalu pergi dan mungkin kedua-duanya boleh mula cari pengganti yang terbaik.

Sumber : Mstar Online