Sempena ulang tahun diva pop, Rihanna pada 20 Februari yang lepas, Rihanna menyambut ulang tahun beliau dengan meriah sekali. Riri bukan sahaja seorang penyanyi tetapi ahli perniagaan serta ikon fesyen yang berjaya. Beliau yang popular dengan lagu, Umbrella sangat fashionista dan sering mengikuti perkembangan fesyen yang terkini dan berani. Bermula dari rambut merah, gincu hijau, sehingga pemerah pipi yang berwarna ungu pernah dipakai oleh Riri dan kelihatan “kena” dengan beliau yang kelihatan seksi dan agresif.

Bukan sahaja kerja dan penampilan beliau sering menjadi pujian dan bahan bualan tetapi kehidupan peribadi beliau juga menjadi bahan bualan netizen. Pada tahun 2009, Riri pernah mengalami keganasan oleh teman lelaki beliau pada waktu iaitu Chris Brow. Riri dipukul dengan ganas sehingga lebam pada wajah beliau dan menyebabkan Chris Brown didapatai bersalah dan terpaksa menjalani sesi kaunseling serta kerja sosial selama 1,400 jam.

Selepas kes itu kerjaya Riri melonjak naik dan gossip pasangan ini tidak menjadi bualan lagi sehingga pada hari lahir Riri yang lepas, Chris Brown memuat naik gambar Riri sewaktu kanak-kanak dengan kapsyen “HAPPY BIRTHDAY @badgalriri“. Ini menjadi kejutan kepada Riri serta peminat-peminat mereka.

IKLAN

https://www.instagram.com/p/BfaIbJelAS2/?hl=en&taken-by=chrisbrownofficial

Gambar yang dimuat naik menjadi bahan bualan netizen dan ramai yang beranggapan bahawa Chris Brown belum lagi MOVE ON dari Riri. Ada juga netizen yang merasakan marah atas tindakan Chris Brown dan menyebabkan beliau menutup bahagian komen pada gambar tersebut melalui Instagram peribadi beliau.

Sehingga sekarang Riri masih tidak memberi sebarang kenyataan tentang tindakan Chris Brown itu. murai.my mengucapkan HAPPY BIRTHDAY RIRI, semoga panjang umur dan shine bright like a diamond.