Ketika ini, baik di Instagram mahupun Facebook rata – rata netizen masih hangat membicarakan soal majlis pelancaran kolesi tudung terbaru Neelofa, ByLofa. Segalanya menjadi kontroversi apabila selebriti itu memilih sebuah kelab malam terkenal di ibu negara sebagai lokasi majlisnya itu.

Daphne Iking Pertahankan Neelofa

Menyedari pelbagai kecaman terus diterima, pelakon dan pengacara Daphne Iking yang turut berada disitu sebagai hos tampil memberi kenyataan balas di Instagramnya yang mendakwa ianya bukanlah seperti yang digambarkan netizen. Menurut Daphne, segala persiapan telah pun diatur rapi dimana tiada minuman alkohol dihidangkan, tidak dibenarkan merokok malah kelengkapan hiasan turut dihias mengikut tema yang diinginkan.

IKLAN

Tambahnya juga, sebab mengapa kelab malam itu dipilih kerana ianya juga merupakan sebuah lokasi acara disamping turut tersedia dengan pakej yang berpatutan dan mengikut tema yang diinginkan.

Neelofa Tidak Ambil Peduli Komen

Meskipun pelbagai komen dan kecaman daripada netizen, Neelofa mengambil jalan untuk tidak ambil peduli dengan sebarang ancaman yang diterima. Baginya menerusi BH Online pula, beliau tahu apa yang beliau sedang lakukan.

“Saya membuat keputusan untuk tidak mempedulikan lagi kritikan orang ramai berhubung mana-mana perkara, yang penting saya tahu apa yang dilakukan. Lokasi dipilih sesuai dengan tema selepas menyenarai pendek beberapa tempat”

“Kalau pilih tempat lain, saya perlu keluarkan wang lapan kali ganda bagi memenuhi kehendak tema. Sampai bila pun takkan habis kalau terus melayan kecaman netizen. Jadi tahun ini, saya memilih untuk tidak ambil peduli lagi kata-kata orang,”