Masih lagi mengenai kontroversi majlis pelancaran koleksi tudung terbaru Neelofa, BeLofa yang hangat dibicarakan. Setelah tularnya kempen boikot Neelofa di media sosial, beberapa ahli ulamak dan pendakwah turut terpanggil mengutarakan pendapat mereka. Antara yang menarik perhatian adalah nasihat dari Mufti Wilayah Persekutuan.

Surat Untuk Hajjah Neelofa

Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al – Bakri telah menghantar ‘sepucuk surat terbuka’ kepada Neelofa yang turut menasihati selebriti yang juga usahawan itu berkenaan isu yang telah terjadi. Malah surat terbuka untuk Neelofa itu juga terkandung 7 nasihat penting yang tular sejak semalam.

IKLAN

Berhenti Boikot Neelofa

Dalam perkembangan lain, Imam Muda Fakhrul turut rasa terpanggil berkenaan kempen boikot Neelofa yang juga tular dalam media sosial kerana insiden majlis pelancaran itu.

Baginya, jika mahu boikot sekalipun, bukanlah pada orangnya namun pada produk yang tak menepati syarat seperti yang tertulis di Facebook nya. Apa pun, sehingga kini ramai yang menanti permohonan maaf secara terbuka dari Neelofa sendiri berkenaan isu yang menyentuh sensitiviti masyarakat.