Sir Azri atau juga dikenali sebagai Papagomo semalam sekali lagi telah memuat naik satu video yang juga berkenaan usahawan kosmetik terkenal, Nur Sajat. Namun begitu, kali ini video tersebut ditujukan khas buat Mufti – mufti di Malaysia.

Anggap Mufti Seperti Pilih Kasih

Papagomo di dalam video nya itu telah mempersoalkan tindakan Mufti yang hanya menegur Neelofa berikutan isu majlis pelancarannya di sebuah kelab malam. Menurutnya, Mufti seperti bertindak pilih kasih kerana hanya menegur Neelofa sedangkan terdapat isu besar yang melibatkan Sajat yang kononnya dipandang ringan mengenai jantina asalnya.

Tambahnya juga, isu besar tersebut turut mempersoalkan pihak Mufti yang tidak menegur Sajat yang bebas memakai tudung seperti wanita walhal menurutnya Sajat adalah seorang lelaki pada asalnya.

IKLAN

” Tetapi kenapa tidak dengan Sajat, seorang lelaki/pondan yang memakai tudung? Kenapa tidak ada teguran sehingga ke hari ini oleh para mufti kepada golongan LGBT ini? Kenapa apabila seorang wanita tulen yang membuat satu perilaku berkenaan tudung maka begitu cepat tindakan diambil oleh para mufti?”

Papagomo Dakwa JAKIM ‘Penakut’

Didalam video tersebut juga, Papagomo mengutarakan kembali tindakan JAKIM terdahulu yang dianggap sebagai ‘penakut’ kerana tidak berjaya membuktikan jantina sebenar usahawan yang terkenal dengan tagline nya, ‘Jangan Mengata’.

Beliau menganggap tindakan Sajat memakai tudung sepert memperkotak-katikkan agama Islam dan sehingga kini tiada tindakan diambil. Apa pendapat anda? Bagi kami biarlah keputusan jantina Sajat dimuktamadkan kelak, sehingga itu tidak perlulah menjatuhkan sesama kita. Setuju?