Teka – teki mengenai punca dahi Datuk Farid Kamil berdarah ketika berada dalam tahanan lokap akhirnya terdedah juga apabila semalam pelakon itu telah memberi kenyataannya menerusi sebuah sidang media yang diadakan di Shah Alam.

Dipukul Anggota Polis

Menurut pelakon dan pengarah itu, dia mendakwa telah dipukul anggota polis sehingga meninggalkan parut di dahi ketika dia di dalam lokap. Tambahnya, kejadian tersebut berlaku pada jam 2 pagi di hari ketiga dia ditahan reman, sekitar jam 2 pagi.Farid ketika itu mendakwa dia telah didatangi individu tersebut sebelum dipakaikan baju pasung dalam keadaan lampu lokap ditutup.

IKLAN

“Saya didatangi 11 orang individu berpakaian preman, kemudian saya diikat dengan baju putih. Apabila saya sedar dahi saya berdarah dan dibawa ke Pusat Perubatan Universiti Malaya untuk rawatan,”

Maklum Balas Pihak Polis Mengecewakan

Pelakon itu walaubagaimanapun telah membuat laporan polis berkenaan di Balai Polis Taman Tun Dr Ismail pada 31 Januari lalu namun Farid mendakwa sehingga kini maklum balas yang diterima daripada pihak polis adalah mengecewakan. Dalam perkembangan lain, Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Superintendan Ku Mashariman Ku Mahmood berkata pihaknya akan meneliti semua dakwaan yang dibuat oleh Datuk Farid Kamil sebelum mengeluarkan sebaran maklum balas yang berkaitan.

Salah Orang!

Dalam sidang media itu juga, menurut Mstar Online, Farid mendedahkan dua individu dalam laporan polis dibuatnya yang dipercayai meletakan dadah dalam minumannya sebelum ini bukanlah Taj (Innuendo) dan Osh (Firdaus).

Sebaliknya, dua individu berkenaan merupakan orang dalam industri hiburan yang mempunyai nama serupa dengan dua individu tersebut yang mendakwa sebagai kerabat diraja Johor dan Kedah.

“Saya menyebut nama iaitu Osh dan Taj iaitu manager artis dan penyanyi dalam laporan saya tapi agak memeranjatkan apabila dua orang individu yang disiasat adalah orang yang lain. Malam sebelum saya ditahan polis ada dua individu yang saya tidak pernah jumpa sebelum ini memperkenalkan diri mereka sebagai kerabat diraja Kedah dan Johor. Mereka menggunakan dadah jenis semburan yang dipercayai belum dikesan oleh pihak polis,”

Sumber : Astro Awani