Kendall Jenner, adik kepada Kim Kardashian ini memang berbeza dibandingkan dengan adik beradiknya yang lain. Kendall yang mempunyai kaki yang jinjang ini memilih dunia modelling sebagai bidang profesion beliau.

View this post on Instagram

🇺🇸

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

IKLAN

Kendall juga dikenali sebagai salah satu ‘angel’ untuk Victoria’s Secret, iaitu pengeluar baju dalam wanita yang popular di serata dunia. Kendall juga dianggap sebagai salah satu model yang berada di tangga teratas sekali di dalam industri fesyen bersama sahabatnya, Gigi Hadid.

Selain menjadi model untuk Victoria’s Secret, Kendall juga menjadi duta serta model untuk pelbagai produk di pasaran. Tidak dinafikan Kendall yang baru berusia 22 tahun ini mampu menjana pendapatan yang lumayan dan sering digandingkan dengan model senior yang popular seperti Gisele Bundchen dan Adriana Lima.

Bukan sahaja rancak berada di runaway sahaja, Kendall juga dianggap photogenic dihadapan lensa kamera. Baru-baru ini, Kendel memuat naik gambar-gambar beliau tanpa seurat benang di Instagram beliau dan beliau hanya menutup payudara beliau dengan tangan beliau sendiri sahaja.

Walaupun sering disindir kerana kakinya yang terlalu panjang, ramai peminat-peminat Kendall memuji kecantikan beliau.