Sebentar tadi telah berlangsungnya Anugerah Oscars dimana di dalam anugerah antarabangsa ini, filem-filem Hollywood terbaik bakal menerima anugerah.

Malah bercakap mengenai Oscars, ianya antara satu anugerah dan pencapaian yang tertinggi dalam industri filem untuk setiap penerimanya.

Tips dari kami, jika anda mahu menonton filem yang terbaik, pastikan senarai penerima anugerah Oscars berada dalam senarai ‘Must watching’ anda!

IKLAN

Dua Filem Menang Besar

Daripada senarai yang dipertandingkan, ternyata dua filem ini paling menyerlah iaitu filem animasi Coco dan juga filem aksi Dunkirk.

Dimana kedua-dua filem ini membolot beberapa anugerah utama iaitu Coco telah memenangi anugerah animasi terbaik dan lagu terbaik. Manakala Dunkirk pula memenangi anugerah suntingan filem terbaik, suntingan muzik terbaik serta suntingan kombinasi muzik terbaik.

8 Fesyen Yang Memukau!

Disebalik kemenangan filem – filem tersebut, tumpuan turut diberikan kepada selebriti – selebriti antarabangsa yang hadir. Selain dari nama mereka yang terkenal, fesyen yang digayakan turut menjadi topik utama media antarabangsa. Antara yang mencuri perhatian termasuklah barisan pelakon Black Panther yang menjadi fenomena baru – baru ini.

1.Jennifer Garner 

2. Zendaya 

3. Meryl Streep

4.Lupita Nyong’o

5. Emma Stone 

6. Salma Hayek 

7. Jennifer Lawrence

8. Nicole Kidman 

Gambar  NYTimes 

IKLAN