Sejak awal minggu yang lalu, tersebar khabar angin mendakwa beberapa anugerah dan pencapaian yang diterima oleh pelakon dan pengacara terkenal, Noor Neelofa telah digugurkan dan ditarik semula. Segalanya tercetus apabila netizen mendakwa Neelofa telah menjatuhkan martabat seorang wanita muslimah gara – gara melancarkan koleksi tudung terbarunya di sebuah kelab malam.

Digugurkan Sebagai Ikon Tahun Memperkasa Wanita 2018

Selepas khabar angin mengatakan bahawa kontrak Neelofa sebagai duta salah sebuah bank di ibu negara, timbul pula isu kononnya beliau digugurkan taraf sebagai ikon Tahun Memperkasa Wanita 2018 (TMW2018) yang diterima oleh beliau pada Januari lepas. Akan tetapi, itu hanyalah khabar angin dan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dalam satu kenyataannya telah menafikan khabar angin nama selebriti itu sudah digugurkan seperti yang dilaporkan oleh sebuah blog hiburan sebelum ini.

IKLAN

Mampu Memberi Inspirasi

Pujian harus diberi kepada pihak kementerian kerana memandang positif atas apa yang telah disumbangkan serta kejayaan yang telah diraih Neelofa sebelum. Mereka percayha pencapaiana Neelofa mampu memberi insipirasi kepada wanita untuk terus bergerak lebih jauh dan berdaya saing. Bagi kami, benar Neelofa ada silapnya, dan permohonan maaf sudah pun dibuat namun siapalah kita untuk menjatuhkan hukum padanya bukan?

Sumber : Mstar Online