Meskipun sudah beberapa minggu berlalu mengenai kontroversi yang melibatkan Neelofa dan majlis pelancaran tudungnya di Zouk baru-baru ini, namun netizen masih hangat membicarakannnya.

Bermula dengan khabar angin yang mengatakan bahawa selebriti ini digugurkan dari pengiktirafan sebagai Ikon sehinggalah pada sebuah video yang tular sejak semalam.

IKLAN

Bakar Tudung Neelofa

Dalam video tersebut terlihat seorang wanita yang merakam detik – detik beliau membakar tudung koleksi Neelofa. Video yang dimuat naik di Facebook nya itu dipercayai kerana kecewa akan Neelofa yang dianggap seperti mempermainkan agama berkenaan isu di kelab malam tersebut.

“Saya sangat kecewa dengan kamu, Lofa. Ini bukti saya bukan beli dari pasar borong ke, pasar malam sekalipun. Paper bag kamu pun saya simpan lagi Lofa. Resit pun ada tapi dah kabur, anak tudung pun ada”

“Ini yang saya selalu pakai Lofa, saya suka sangat yang ni,”

Dikecam Netizen

Meskipun tujuannya adalah untuk boikot jenama tudung tersebut, video secara langsung itu dikecam hebat netizen yang beranggapan hanya merugikan dirinya serta tidak perlu sampai membakar tudung itu.

Namun, wanita itu tetap berpendirian tegas dan menjelaskan beliau tidak lagi mahu membawa ‘nama’ Neelofa ke merata tempat.

Kami sendiri tergamam melihat video tersebut dan ‘respect’ dengan tindakannya yang sanggup membakar tudung yang kami pasti harganya bukanlah murah seperti tudung yang kebiasaan.

Amalan Syaitan

Pembaziran!Orang yang membazir itu ada perasaan takabbur kerana tidaklah seseorang itu membazir melainkan dia merasakan dirinya punya kelebihan. Dan sesungguhnya sifat takabbur itu juga ada pada syaitan.