The Intelligent Singer! Itulah gelaran yang sesuai dipanggil pada penyanyi Wani Kayrie apabila memperoleh keputusan cemerlang yang diperoleh dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) semalam.

Hadiah 7A Sebagai Hadiah Hari Lahir

Wani atau nama sebenarnya Syazwani Abdullah berasa begitu syukur apabila memperoleh keputusan 7A daripada sembilan subjek yang diambil dan turut menganggap ianya sebagai hadiah ulang tahun kelahirannya pada 17 Mac ini.

Kejayaan Wani ini seharusnya dicontohi artis dan individu lain kerana biarpun bergelar seorang pelajar, akademik tetap diutamakan. Hasilnya beliau berjaya membuktikan bergelar seorang penyanyi bukanlah tiket untuk melupakan pelajaran.

“Masa nak ambil keputusan tadi rasa gementar juga lebih-lebih lagi bila nama tak tersenarai sebagai pelajar Straight A’s. Tapi bila cikgu beritahu dapat 7A terus rasa lega dan puas hati. Bayangkan tahun lalu, Wani kena pergi sekolah dan dalam masa sama sibuk dengan nyanyian lagi. Boleh dikatakan jadual memang sangat padat. Akhirnya, pengorbanan dan usaha ini berbaloi dan membuahkan hasil”

Menangis Terharu

Wani yang juga pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (Perempuan) Sri Aman, Petaling Jaya, Selangor ini turut berkongsi kegembiraannya di Instagram tatakala mahu mengambil keputusan SPM semalam.

Wani dilihat gagal menahan perasaan terharunya dan turut berkata ibunya juga menangis kegembiraan atas kejayaanya memperoleh 7A dalam semua subjek kecuali Matematik dan Perakaunan, masing-masing memperoleh gred B dan C. Tahniah Wani dari murai.my!

IKLAN

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry