Terdahulu Aishah telah mengumumkan bahawa beliau ingin meminta sedikit ruang untuk berehat setelah menjalani pembedahan membuang gastrik di dalam perutnya. Aishah juga turut berkata penyakitnya itu membuatkannya sukar untuk bergerak.

Selamat Jalani Pembedahan

Berat badan yang berlebihan membuatkan kaki Aishah tidak mampu menampung beban beratnya dan lantaran itulah beliau memilih untuk membuat pembedahan ini. Sebaik sahaja pulang dari melancong dari Eropah baru-baru ini, Aishah terus dimasukkan ke hospital dan selamat menjalani pembedahan.

Kini, penyanyi yang terkenal dengan lagu Janji manis mu itu semakin sihat dan beliau turut memuat naik video dan gambar bagi berkongsi pengalaman sepanjang pembedahan membuang gastrik di perut.

IKLAN

Hilang 7.7 Kilogram!

Selepas 15 hari melakukan pembedahan, kesihatan Aishah bertambah baik meskipun merasai masih lagi sakit kesan daripada rawatan itu. Menurut Aishah, beliau dahulunya akan makan nasi sebanyak 3 pinggan namun setelah menjalani pembedahan dia hanya mampu menelan 30ml-50ml nasi saja.

Penampilan terkini Aishah selepas menjalani pembedahan

Malah cara makan juga perlu dikunyah perlahan bagi mengelakkan sakit kepala dan muntah. Tambahnya juga berat badannya juga semakin menurun dan hilang sebanyak 7.7 kg selepas 15 hari pembedahan dijalankan. Semoga cepat sembuh Aishah!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry