Inilah yang dinamakan pengorbanan seorang ibu. Memang susah digambarakan bagaimana perasaan seorang wanita bergelar ibu untuk melepaskan bayi dalam kandungan. Sepertimana yang kita tahu, penyanyi Elyana telah disahkan penyakit kanser limfoma tahap empat dan dia kini hamil 2 bulan.

“Sudah bertahun-tahun lamanya saya mengimpikan kehadiran anak kecil. Sebelum ini, terlalu sukar untuk saya hamil.

IKLAN

Namun Elyana dengan berat rasa hati terpaksa menggugurkan kandungannya kerana bimbang penyakit yang dihidapinya membawa kesan pada bayi itu.

“Bagaimanapun, saya harus membuat keputusan yang besar dalam hidup selepas disahkan hamil. Hati saya terlalu berat mahu menggugurkan kandungan, tetapi jika saya meneruskannya, ia memberi kesan pada bayi nanti,”

Elyana telah merujuk hal ini terlebih dulu kepada ustaz sebelum menggugurkan kandungannya itu. Menurut laporan dari Berita Harian, dia tidak sedar dirinya hamil sehinggalah kesihatannya merosot teruk.

Takut Bayi Tak Cukup Sifat

Walaupun ini satu keputusan yang cukup berat untuk dihadapinya, Elyana lebih takut jika anak yang dilahirkan tidak cukup sifat. Apa-apapun murai.my mendoakan kesihatan yang baik untuk Elyana dan semoga dia tabah mengharungi segala ujian yang menimpa.

Sumber Astro Awani