Sebentar tadi, kumpulan penyanyi wanita antarabangsa terkenal, Fifth Harmony telah umumkan bahawa kumpulan mereka itu kini sudah dibubarkan dan kini kesemua mereka mengambil langkah untuk bergerak solo.

Fifth Harmony digilap menerusi program pencarian bakat X-Factor 6 tahun lalu dan dianggotai oleh Camilla Cabello, Ally Brooke, Normani, Dinah Jane dan Lauren Jauregui. Namun begitu, pada hujung 2016, Camilla telah mengumumkan pengundurannya dari kumpulan itu.

Sebab Dibubarkan

Pasti ramai yang tertanya apakah punca mereka berpecah kerana sebelum ini lagu-lagu mereka antara yang mendapat sambutan. Namun begitu, setelah diperjelaskan pada peminat, mereka membuat keputusan berkenaan kerana ingin memfokuskan karier solo selepas hampir 6 tahun bersama.

Berita ini bagaimanapun sudah dijangka kerana pada Februari yang lalu, Normani telah lancarkan single terbarunya berjudul “Love Lies” bersama Khalid.

Malah beliau turut muncul dalam rancangan Dancing With the Stars dan berjaya ke pusingan akhir. Selain itu,Dinah Jane pula telah hasilkan single “Boom Boom” bersama RedOne, Daddy Yankee dan French Montana pada Oktober 2017.

IKLAN

Mengikuti jejak langkah dua ahli kumpulan itu, Lauren turut menghasilkan single ‘All Night’ bersama Steve Aoki dan Ally pula bersama single ‘Perfect’ bersama Topic pada Januari yang lalu.

Pembubaran Sementara

Berita baik untuk anda Harmonizers! Perpecahan ini bukanlah selamanya kerana Fifth Harmony bakal kembali malah konsert mereka pada hujung tahun ini juga berjalan seperti yang dirancang.

Teringat pula kami pada Spice Girls, meskipun sudah lama berpisah namun demi peminat mereka kini kembali bersatu!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry