Review 3AM Part 3: 3 Kisah Seram Namun 2 Sahaja Yang Berbaloi

Mesti Baca

Semalam telah berlangsungnya Tayangan Perdana filem seram Thailand, 3AM Part 3 bersama pembaca murai.my yang bertuah. Terima kasih kepada GSC Movies kerana menjemput murai.my menjadi sebahagian yang terawal menonton filem ini.

3 Kisah Seram Namun 2 Sahaja Yang Berbaloi Ditonton

Bercakap mengenai filem seram dari negara jiran, sememangnya ianya adalah sesuatu yang mesti ditonton kerana elemen seramnya lain daripada yang lain.

Akan tetapi kebanyakkanya sudah boleh dijangka dimana kebanyakan hantu thailand yang wujud terdiri daripada roh yang tidak tenteram kesan daripada dibunuh, bunuh diri mahupun tidak sedar bahwa ‘mereka’ adalah hantu.

Begitu juga dengan 3AM Part 3 ini. Kami difahamkan ianya adalah kesinambungan dari Part 1 dan Part 2 dan rata-rata pelakon juga adalah terdiri daripada pelakon yang sama. Di dalam Part 3, untuk kisah pertama ianya adalah mengenai roh hantu yang tidak tenteram berkeliaran di tol lebuh raya, menghantui pekerja disitu.

Pada permulaan filem ini, ianya terlalu perlahan sehinggalah saat munculnya hantu tersebut, barulah ianya menjadi semakin menarik untuk ditonton. Bagi kisah yang kedua pula, jujur kami katakan ianya seperti filem pertama yang diarahkan oleh pengarah baru walhal ianya diarahkan oleh pengarah berpengalaman.

Tidak keterlaluan untuk kami katakan, kami hampir terlelap dan leka mencari dimanakah tarikan kisah kedua ini. Sehinggalah kisah ketiga yang bagi kami tunjang kepada kepada 3AM Part 3.

Masih lagi seram, namun elemen lucu dan sedih yang digabungkan dalam kisah ketiga ini sedikit sebanyak menghiburkan seluruh teater pawagam. Secara keseluruhan kami beri 3 dari 5 bintang!

Review dari Propa Ranger

Sinopsis 3 AM Part 3

Kisah 1 : Expressway

Pada jam 3 pagi di sebuah lebuh raya yang sunyi dan gelap, terdapat 3 orang petugas yang sedang bekerja. Salah seorangnya adalah Pim, pekerja tol yang begitu ketagih dengan media sosal dengan berkongsi komen, kisah bersama pengikutnya.

Selain Pim adalah Ngoh, supervisor kepada Pim dan Jun, mekanik di syarikat yang sama. Segalanya bermula apabila Pim mula diganggu makhlus halus sehingga membuatkan dirinya histeria dan lari meninggalkan tol tersebut.

Walaupun begitu, makhluk tersebut tetap mengekori Pim sehingga memaksa Jun mencari Pim. Segalanya dapat dikaitkan pada penghujung kisah Expressway

Kisah 2 : One Night Stand

Tiada siapa yang ingin hidup dalam kesunyian begitu juga dengan Tan, seorang pelukis. Tan mempunyai seorang bekas kekasih yang bernama Oil.

Meskipun tidak lagi menjadi pasangan Oil tetap tidak mengalah dan mahu hubungan mereka pulih seperti sedia kala. Suatu hari ketika berada di dalam bar, Tan secara tidak sengaja telah bertentang dengan seorang wanita misteri yang dikenali sebagai Napas. Sejak itu, Tan menjadi tidak keruan sehingga membuatkan beliau melukis wajah Napas dimana-mana sahaja.

Hasrat Tan untuk mendekati Napas tercapai dan beliau mengekori Napas pulang kerumahnya. Namun begitu, terdapat sesuatu yang pelik mengenai Napas mula diketahui Tan dan membuatkan Tan mula berasa sangsi. Adakah Napas wujud atau sebaliknya?

Kisah 3 : TV Casting

Mengenai sebuah set penggambaran yang menyeramkan. Pelbagai kisah misteri mula tersingkap. Bermula dengan usikan, serta penampakan makhluk yang menghuni di situ, krew penggambaran disitu mula mencari jalan untuk melarikan diri.

Ditambah pula sikap pengarah yang begitu tegas, membuatkan mereka terpaksa meneruskan penggambaran sehinggalah menemui pengakhiran yang begitu menyayatkan hati.

Filem 3AM Part 3 ini akan mula ditayangkan pada 22 Mac ini diseluruh pawagam GSC berhampiran anda!

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan