Rebut Peluang Menangi ‘In-Season Pass’ Filem 7 Days in Entebbe

1

7 Days in Entebbe merupakan filem yang diangkat dari kisah benar di mana sebuah pesawat Air France dirampas dalam perjalannanya dari Tel Aviv ke Paris pada 27 Jun 1976. Semua perampas  terdiri dari 4 orang. Dua di antaranya adalah anggota gerakan PFLP (The Popular Front for the Liberation of Palestine), 2 lagi adalah warga Jerman anggota kelompok ekstrim kiri Revolutionary Cells.

Mereka tawan lebih dari 200 penumpang. Tujuannya tak lain untuk membebaskan sejumlah tawanan Palestin oleh Israel.  Mereka menggiring pesawat itu untuk mendarat di Entebbe, Uganda. Para tawanan disambut diktator Uganda ketika itu, Idi Amin.

IKLAN

Dua pelakon sebagai perampas dalam filem ini, Brigitte, diperanankan oleh aktris Rosamund Pike dan Wilfried Boese diperanankan aktor handal Jerman, Daniel Bruehl. Kehebatan Daniel Bruehl dalam kualiti lakonannya sudah diramalkan sejak dia berlakon dalam film Goodbye Lenin tahun 2003 yang berjaya dimainkan banyak negara.

25 Pas Eksklusif (In-Season Pass) Untuk Dimenangi

Khas untuk anda yang ingin menonton filem ini bersama yang tersayang, murai.my mahu hadiahkan Pas Eksklusif ( In-Season Pass) menonton filem7 Days in Entebbe ini pada bila-bila masa bermula 29 Mac 2017 di pawagam seluruh Malaysia.

Caranya hanya menjawab beberapa soalan mudah dan langkah mudah. Anda mungkin adalah pemenangnya.

Syarat Penyertaan

  • Like Facebook murai.my, follow Instagram @hangatmalaysia dan twitter @hangatmalaysia
  • Kongsikan gambar anda bersama Idola pilihan anda di Instagram dan tag nama @HangatMalaysia#tiketwayanghangat #7daysinentebbe
  • Anda dikehendaki mengisi butir-butir diri anda dan menjawab soalan bersama slogan kreatif .
  • Sertakan sekali maklumat peribadi seperti nama penuh (seperti dalam kad pengenalan), Nombor IC, Alamat Rumah, Emel dan Nombor Telefon Bimbit.
  • Peraduan ini hanya sah dari sekarang hingga 28 Mac 2017.
  • Seorang hanya boleh menghantar satu penyertaan.
  • Keputusan hakim adalah muktamad.
  • Keputusan hakim adalah muktamad dan hadiah perlu diambil di pejabat kami sebelum 7 April 2018. Tuntutan hadiah selepas tarikh ini tidak dilayan.
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry