Pada musim pertama, Gema Gegar Vaganza (GGV) telah menyaksikan kumpulan nasyid UNIC muncul sebagai juara manakala Hijjaz dan Mirwana menduduki tempat kedua dan ketiga.

Kemunculan Penyanyi Bukan Genre Nasyid

Terbaru, GGV bakal kembali untuk musim kedua dan turut menampilkan beberapa penyanyi bukan bergenre nasyid. Antaranya adalah Farah Asyikin, Awi Rafael dan Ippo Hafiz.

Keputusan untuk memilih mereka bukanlah sesuatu yang mengejutkan kerana penyanyi ini pernah menyanyikan lagu berkonsepkan ketuhanan. Dalam GGV 2 juga bakal menyaksikan duo Heliza dan Hazwani , sesuatu yang berbeza untuk musim kali ini!

Senarai penuh peserta GGV2 :

1. Farah Asyikin
2. Mestica
3. Rabhitah
4. Awi Rafael
5. Brothers
6. Fitri Haris (UNIC)
7. Adeep Nahar
8. Ippo Hafiz
9. In Team
10. Heliza & Hazwani
11. Devotees

IKLAN

Oki Setiana Dewi Juri GGV2

Dalam GGV2 ini turut menyaksikan Siti Nordiana, pelawak Fikry Ibrahim dan anggota kumpulan nasyid UNIC, Fakhrul sebagai pengacaranya. Manakala komposer dan penerbit, Farihin Abdul Fattah dan selebriti kelahiran Indonesia, Oki Setiana Dewi pula dipilih sebagai juri tetap.


Konsert mingguan GGV2 akan disiarkan secara langsung dari Dewan Sri Putra, Bukit Jalil pada setiap hari Sabtu pada jam 9 malam setiap hari Sabtu bermula 31 Mac ini di saluran Astro Oasis (106) dan Astro Maya HD (135). Siapakah yang akan menjadi juara GGV2? Sama-sama kita nantikan!