Sebuah kenyataan dari pelawak dan pengacara popular Jihan Muse tentang sebuah Hospital terkemuka di Shah Alam telah mendapat reaksi negatif dari peminatnya. Pada bulan Januari lepas, Jihan selamat melahirkan bayi lelaki di Hospital Pakar Pusat Perubatan Darul Ehsan (DEMC) dan ada yang beranggapan Jihan tidak berpuas-hati dengan perkhidmatan yang disediakan di situ.

murai.my difahamkan sebelum ini Jihan ada menyebut “No More DEMC” menerusi Instagram Stories dan kenyataan ini menyebabkan ramai yang menyangka Jihan cuba memberi tanggapan negatif terhadap Hospital itu.

IKLAN

DEMC kini dengan nama Hospital Pakar Avisena

Walaubagaimanapun, Jihan menjelaskan bahawa kenyataannya itu merujuk kepada berita tentang penjenamaan semula hospital itu kepada Hospital Pakar Avisena sebagai usaha meluaskan jenamanya ke negeri lain pada masa depan.

Menurut laporan dari Selangorkini.my, Hospital Pakar Avisena diambil bersempena nama Ibnu Sina, atau nama sebenarnya Abu Ali Al-Hussian Ibnu Abdullah, seorang tokoh besar dalam bidang perubatan moden yang dilahirkan pada tahun 980.

Jihan sebenarnya mahu meluahkan rasa kecewa di atas penjenamaan nama Hospital itu yang mempunyai sentimental value dalam hidupnya. Tiada niat untuk memburukkan hospital itu lagi-lagi di situlah nyawanya diselamatkan ketika dia melahirkan anak sulung.

Wajah Anak Belum Ditunjukkan

Hampir dua bulan bersalin, peminat Jihan Muse termasuk kami di murai.my tertanya-tanya bilakah dia akan memperkenalkan anak lelakinya kepada peminat. Rata-rata tak sabar untuk melihat wajah anak pasangan itu yang namanya juga masih belum didedahkan kepada umum. Sama-sama kita nantikan!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Komen Anda