Kebiasaannya, momen yang dinanti-nanti oleh setiap bakal ibu mengandung tentulah saat melahirkan. Tetapi berbeza dengan pelakon Yatt Hamzah apabila beliau kini sudah “overdue” hampir 12 hari.

murai.my difahamkan bahawa Yatt dijangka melahirkan pada 19 March yang lalu, namun hingga kini masih belum ada tanda-tanda untuk bersalin.

View this post on Instagram

Salam Isyak. Ni kisah 4 hari lepas bersama makcik2 Marhaban yg bajet2 muda, masa kelas pengajian @usrahsuci pada Selasa 27 Mac 2018. Ni kali kedua saya hadiri @usrahsuci setelah Due Date dah lepas pada 19 Mac 2018. Kelas pertama pada 20 Mac sehari selepas Due Date. . Patutnya saya dah bersalin dan sedang berpantang masa ni tapi sebab #babyYH tak nak keluar lagi, so saya pergilah kelas dulu. Moga2 melekat doa yg baik2 utk saya dan #babyYH. Tapi kita hanya merancang, Allah sebaik2 Perancang yg menentukan perjalanan hidup kita. . Ya, saya masih BELUM melahirkan walaupun sudah 12 hari overdue. Baby ni selesa sangat dalam perut Bondanya ni. Hehe..😅 . Ok first time saya doa begini..😫Semoga saya tak akan pergi @usrahsuci Selasa minggu depan ni sebab dah lama sangat overdue ni haa.. Saya harap saya dah bersalin masa tu dan sedang berpantang dan hanya tengok @usrahsuci live dari rumah saja. Please doakan saya & #babyYH ya. Ameen. . I love you lillahitaala my makcik2 marhaban cum makcik kantin @shakilaadnan @yatiekarim @ernali 😍❤️😘 . . #OVERDUE12HARI #babytaknakkeluar #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #pregnant #overdue #almost42weeks

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Patutnya saya dah bersalin dan sedang berpantang masa ni tapi sebab #babyYH tak nak keluar lagi, so saya pergilah kelas dulu. Moga2 melekat doa yg baik2 utk saya dan #babyYH. Tapi kita hanya merancang, Allah sebaik2 Perancang yg menentukan perjalanan hidup kita. .
Ya, saya masih BELUM melahirkan walaupun sudah 12 hari overdue. Baby ni selesa sangat dalam perut Bondanya ni. Hehe..?

Sebelum ini, Yatt ada juga mengakui bahawa beliau sangat sarat dan tidak larat melalui Instagram beliau.

IKLAN
View this post on Instagram

Hari ni 29 Mac genap 10 hari Bonda YH overdue. Adakah #babyYH akan ikut jejak langkah kakak Nia dia @sucihananiamalika yg overdue 2 minggu lebih? Kak Iqlima @sucihumairaiqlima 2 hari je lewat. Adakah #babyYH nak sambut birthday pada bulan April sama dengan Bondanya sbb dah hujung2 Mac ni. No No No anak, janganlah lama sgt dalam perut Bonda tu anak, kesian Bonda dah tak larat dah ni.. Sarat sangat seluruh tubuh Bonda ni anak. Kesian juga pd kakak2 mu & abahmu wahai #babyYH, yg dah lama excited tunggu awak keluar. . Mulanya kami sangka #babyYH akan keluar pada 26 Mac, so birthday akan ikut turutan cantik dg kakak2nya. #babyYH 26, Iqlima 27 & Kak Nia 28. Tapi sangkaan kami meleset. So kami yakin sgt #babyYH akan keluar harini 29 Mac so akan jd Iqlima 27, Kak Nia 28 & #babyYH 29. Namun masih silap juga kira2 kami. . Dah pergi check up, Alhamdulillah baby sihat, normal dan aktif. Bonda pula dah try semua petua nak percepatkan bersalin dan dah telan byk natural induce termasuklah nenas, air kelapa muda, selusuh Ayat Suci Quran, makanan pedas dan yg terbaru Nasi Arab dinner malam ni selepas dicadangkan oleh beberapa orang. Tak tahulah apa kena mengena Nasi Arab dg induce, Bonda try jelah semua haha..Bonda teruskan mcm2 ikhtiar & doa utk make sure #babyYH lekas keluar. Tapi nampaknya baby sgt selesa dalam perut Bonda sampai tak nak keluar. Al maklumlah sekarang cuaca sgt panas kat luar, mungkin perut Bonda mu sejuk dan best sampai awak tak keluar kan anak.😅 . Tapi tak mahu lama2 sgt ya anak, malam ni malam Jumaat, so Bonda nak ambil keberkatan Sayyidul Ayyam utk Mohon semua mendoakan agar Bonda dapat lahirkan #babyYH dengan selamat esok JUMAAT di Bulan Rejab yg Barakah lagi Mulia ini. Ameen. Jumpa esok ya anak Bonda si lil Mujahidah #babyYH 😇🙏🤗 . #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #pregnant #overdue #41weekspregnant #41weeks #motheranddaughter

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Hari ni 29 Mac genap 10 hari Bonda YH overdue. Adakah #babyYH akan ikut jejak langkah kakak Nia dia @sucihananiamalika yg overdue 2 minggu lebih? Kak Iqlima @sucihumairaiqlima 2 hari je lewat. Adakah #babyYH nak sambut birthday pada bulan April sama dengan Bondanya sbb dah hujung2 Mac ni. No No No anak, janganlah lama sgt dalam perut Bonda tu anak, kesian Bonda dah tak larat dah ni.. Sarat sangat seluruh tubuh Bonda ni anak. Kesian juga pd kakak2 mu & abahmu wahai #babyYH, yg dah lama excited tunggu awak keluar.

Kelahiran ini adalah hasil dari perkahwinan kedua Yatt dan mereka disatukan pada 27 Februari 2016 yang lalu dan ini adalah cahaya mata kedua mereka. Yatt mempunyai seorang anak dari perkahwinan terdahulu iaitu Suci Hanania Malika.

murai.my mendoakan Yatt selamat melahirkan cahaya mata yang comel, in shaa Allah, aamiin!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN