Mungkin ramai yang tak mengenali artis ini dalam dunia hiburan. Adam Hamid juga bekas handyman ini menyertai kebanyakan bidang seni lakon termasuk pernah menjadi pengurus produksi, penulis skrip dan akhirnya menjadi pengarah.

Sebelum ini pernah dilaporkan kritikal di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) akibat jangkitan kuman dalam paru-paru. Namun dia terlihat kembali sembuh dan agak aktif dalam media sosial.

Mendalami Ilmu Agama

Jika dilihat setiap foto-foto yang dimuatnaik oleh Adam, dia mula berhijrah sepenuhnya untuk mendalami ilmu agama. Sering memuatnaik hadith dan nasihat keagamaan, salah satu teguran mengenai pemakaian tudung ini telah menarik perhatian kami.

Adam menegur wanita-wanita di luar sana supaya berhijab kerana wajib bukannya ketika berubah menjadi baik.

IKLAN

“Tutuplah Aurat dengan sempurna bukan bungkus aurat”

Wanita Muslim Kurang Prihatin

murai.my bersetuju dengan teguran Adam! Sama ada kurang prihatin dengan maksud sebenar berhijab, wanita muslim zaman sekarang seakan tidak peduli dan bangga dengan fesyen tudung digayakan. kononnya mahu mempunyai gaya tersendiri atau mengikut artis atau idola mereka.

Memakai tudung bukan sekadar untuk memenuhi kewajipan tapi haruslah tahu makna sebalik tudung itu.

Adam Hamid ketika mebintangi filem Pontianak Harum Sundal Malam bersama Maya Karin

Nasihat berguna dari Adam ini haruslah dijadikan panduan. Semoga ramai lagi artis tempatan seperti Adam yang akan terbuka pintu hati untuk mendalami agama.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry