Penampilan Ruffedge di dalam Anugerah Meletop Era (2018) AME baru-baru ini masih lagi hangat diperkatakan. Malah rata-rata peminat masih lagi belum boleh ‘move-on’ dari persembahan mereka dan terus asyik menonton secara berulang di YouTube yang kini sudah mencecah hampir 1 juta tontonan.

5 Sebab Kenapa Ruffedge Digelar Sebagai Backstreet Boys Malaysia 

Suka untuk kami anggap kumpulan ‘boyband’ ini sebagai Backstreet Boys Malaysia (BSB). Alasan kami? Lihat saja perbandingan kedua-duanya baik Ruffedge mahupun BSB mereka punyai persamaan sejarahnya tersendiri!

1Masih Popular!

Bercakap mengenai BSB siapa sahaja yang tidak kenal dengan mereka. Meskipun sudah lama tidak hasilkan album, namun kumpulan ini masih lagi popular sehingga sekarang! Begitu juga dengan Ruffedge, penampilan terbaru mereka membuktikan peminat merindui akan kumpulan Ruffedge sekali gus membuktikan Ruffedge masih popular.

2Paling Lama Bertahan

Jika dilihat pada pencapaian Ruffedge, siapa sangka kumpulan ini sudah pun berusia 20 tahun! Tidak berpecah, sebaliknya mereka sebelum ini hanya berehat untuk memfokuskan kerjaya masing-masing sebelum kembali pada 2018. BSB pula tahun ini sudah berusia 25 tahun! Sama hebat!

IKLAN

3Kerjaya Solo Dalam Bidang Seni

Walaupun mengambil masa yang agak lama untuk ‘berehat’ tidak bermakna mereka tidak muncul di pentas arena hiburan. Jika Cat Farish sebelum ini bersama The Fabulous Cat, Zain dan Sein pula aktif dalam bidang lakonan. BSB pula? Setiap daripada mereka sememangya aktif dalam dunia seni, sebagai contoh Nick Carter yang saban tahun mencuri tumpuan dengan popularitinya.

4Persembahan Comeback Bertaraf Antarabangsa

BSB pernah mencetuskan fenomena apabila konsert ‘comeback’ mereka mencetuskan fenomena. Bagaimana pula dengan Ruffedge?

Sejak umum kembali aktif, peminat sentiasa menantikan persembahan sulung mereka setelah lama menyepi. Buktinya lihat saja AME 2018.

5Otai Masih Berbisa!

Ramai yang menganggap ramai penyanyi yang tidak aktif kerana suara mereka sudah tidak semerdu dahulu. Tidak bagi Ruffedge, setiap seorang dari mereka masih lagi mengungguli kekuatan vokal malah kedengaran lebih matang dan sedap! Kami pasti ramai yang tidak sabar menantikan album baru Ruffedge, bukan?

IKLAN