Zaihani Kutuk Orang Gemuk? Netizen Ini Tampil Buat ‘Serang Balas’

Mesti Baca

Arena fesyen dan hiburan sememangya tidak dapat dipisahkan. Malah baik pereka mahupun pengulas fesyen, kewujudan mereka turut mewarnai dunia hiburan.

Bercakap mengenai Zaihani Mohd Zain, atau lebih dikenali sebagai Zai, siapa sahaja yang tidak mengenali figura ini yang sering kali dijemput menjadi pengulas dan pengkritik fesyen.

Zaihani Kutuk Orang Gemuk?

Sebulan sahaja lagi, umat Islam akan mula menyambut bulan Ramadhan. Tatkala ini, ramai pereka fesyen mengambil kesempatan untuk mengadakan acara fesyen Aidilfitri.

Terkini, tular di media sosial mengenai Zai yang dikatakan telah mengeluarkan status berbaur kutukan kepada individu yang berbadan besar. Kami difahamkan dia merujuk status itu kepada seseorang yang berfizikal besar ketika menghadiri sebuah acara baru-baru ini.

“Kalau berat badan melebihi 60kg, tak payahlah datang, sebabnya paha awak tu melimpah kat kerusi sebelah kiri dan kanan awak. It’s so awkward and uncomfortable for the persons seated next to you!!!”

Undang Kemarahan Netizen

Dalam perkembangan lain, status tersebut telah mengundang kemarahan netizen kerana dia menganggap individu yang memiliki berat badan melebihi 60 kilogram tidak sepatutnya menghadiri acara sedemikian.

Malah, tidak kurang juga ada yang memerli Zai, dengan melihatkan umurnya yang kini menjengah 60 tahun, mereka turut menasihati Zai untuk insaf dan mendalami ilmu agama.

Bagi kami, perbandingan fizikal tidak seharusnya menjadi bahan untuk menjatuhkan imej seseorang. Siapa pun mereka, individu itu berhak lakukan apa sahaja yang mereka inginkan.

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan